A nyúlon túli szocialista

Ön szerint ki lehet még a nyúlon túl? Könnyed szombati szavazás.

Most persze jön a hangos fészkelődés, pisszegés, mint amikor az ember érzi, hogy átverték, de nem szívesen vallja be magának (sem).

Tóth Bertalan

Az Index szerint állítólag egy szocialista kör rendelt egy kutatást, amely megmérte több MSZP-s politikus előnyeit és hátrányait; a listán szerepelt az ismertebbek közül például Kunhalmi Ágnes budapesti elnök és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes. De a kutatás azt hozta ki, hogy a legnagyobb esélye egy országosan kevésbé ismert szocialistának van.
 
Ez a sok hűhó (a semmiért?) pedig azért történik, mert Botka László továbbra sem vállalja el az MSZP miniszterelnöki jelölését. Szeged szocialista polgármestere inkább maradna a csongrádi megyeszékhelyen, és úgy küzd az Orbán-kormány ellen, hogy rászabadítja a városra a bevándorlók tömegeit.
Szóval a szocialisták új reménysége Tóth Bertalan 1975. november 10-én született Pécsett. Nős, felesége Judit, két gyermeke van, Bolda és Bertalan. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2000-ben jogászként diplomázott.
A hírportál forrásai szerint a frakcióvezető-helyettes Tóth az „építkezését” nem egyedül találja ki. Összehoztak mögé egy stylistból, médiaszakemberből, tanácsadókból álló csapatot, amely segíti a szerepléseit, és szocialista remények szerint megismertetik őt az országgal.
 
Azonban még nem dőlt el semmi, mert az MSZP elnöksége formálisan még nem döntött Tóth Bertalan sorsáról, ugyanakkor neves patrónusa így is akadt, méghozzá a legendás pártpénztárnok Puch László személyében, aki jelenleg egyébként a Baranya megyei elnök.

S mivel még nincs kőbe vésve a szocialista miniszterelnök-jelölt kiléte, és mivel kevés az esélye az esetleges győzelemre, részünkről a csepeli gerillát ajánlanánk. Az örök optimista, nagy küzdő Takács Krisztián segítségével - akit az sem tántorított el vélt igazától, hogy a behajtó elvitte a színes tévéjét és az autóit - minden bizonnyal megtalálná a Szent Grált a folyamatosan zsugorodó szoci választótábor.
 
[[nid:172730]]