A politikai arrogancia felső foka Miskolcon

A politikus a márciusi közgyűlésen a költségvetés vitája kapcsán már felvetette a Holdinggal kapcsolatos aggályait, és szeretett volna olyan kérdéseket feltenni, melyekre választói is választ vártak. Kriza Ákos polgármester meglehetősen arrogánsan reagált és kikapcsolta Pakusza mikrofonját. Az ellenzéki képviselő szerint ebből is jól látszik az, amit a Jobbik régóta mond: a Fidesz zárt dobozként kezeli a Holdingot. A felügyelőbizottságból kizárták az ellenzéket, a Jobbik azon javaslatát pedig, hogy a Holding igazgatója számoljon be a közgyűlésnek, leszavazták.

„Több esetben az is előfordult, hogy ha levélben kértünk tájékoztatást a Holdingról, a jegyző azzal utasította el, hogy a kérdéseket bizottsági ülésen és közgyűlésen tehetjük fel, ott viszont, mint az ábra mutatja, elveszik a szót”

 – mondta Pakusza.

Az átláthatóság érdekében jó lenne, ha a felügyelőbizottságba bekerülhetnének az ellenzékből is – folytatta Pakusza –, valamint felszólítjuk polgármester urat arra, hogy legalább a miskolciak akaratát tartsa tiszteletben, és hagyja, hogy képviselőik a közgyűlésen elmondhassák azt, amivel a választók megbízták őket.