"A rendőrség nem érti a viccet"

Szegény hvg-s kolléga benézett egy nem létező, egyértelműen trollkodásból létrehozott rendezvényt, és még a rendőrség is rajta élezi a nyelvét. Nem is akárhogy.

Valótlanságot állít a HVG.hu újságírója, emellett szerinte vicces, ahogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi - áll a rendőrség közleményében. A HVG.hu internetes portálon 2016. augusztus 5-én 13 óra 52 perckor „Ultrák készülnek szétverni egymást a Szabadság hídon?” címmel megjelent írás szerint ”A rendőrség viccrovatba illő választ adott az esetleg aggódó állampolgároknak.”

A szerző cikkében utal rá, hogy a feldolgozott témában megkereséssel élt a rendőrség felé, és az arra adott válaszunkat idézi is írásában. Azonban az, hogy ezt hangulatkeltő módon miért igyekszik egy jövőbeni, feltételezett jogsértéssel párhuzamba állítva viccesként beállítani, rejtély marad az olvasók számára. Mi sem értjük.

A cikkben foglalt - szó szerint idézett - azon állítás, amely szerint „ … kérdéseinket azért elküldtünk a rendőrségnek, hogy megtudjuk, vajon hány perc alatt visznek be mindenkit csoportos garázdaságért, ha egyszer a bunyó megkezdődik.” valótlan, ilyen kérdést nem intézett az újságíró a rendőrség felé.

A rendőrség által közzétett emailekből valóban kiderül, a Hvg kollégája négy kérdést tett fel: Tud a rendőrség az eseményről?; Készülnek valamiféle biztosítással?; Legális ez egyáltalán?; Ilyen tömegverekedés esetén mi a rendőrség valószínű eljárása? Tömegoszlatás, majd a felelősök előállítása csoportos garázdaság gyanújával?

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a főváros közrendjét, közbiztonságát, amennyiben intézkedésre okot adó körülményt, vagy eseményt észlel, úgy megteszi a szükséges intézkedéseket.

A lap újságírója a rendőrség hivatalos válaszát pedig az alábbi módon köszönte meg:

"Köszönöm, ezt a tájékoztatást berakom a viccrovatunkba."


Nos, úgy tűnik, ezt inkább a rendőrség tette meg.