A szikszói kórházat az emberek építették, nem vehetik el tőlük a "kórházrombolók"

A Szikszón élők ezért jogosan gondolhatják, hogy átverték őket.

Hegedűs emlékeztetett: a szikszói kórház leépítése 2006-ban, a szocialista kormányzás alatt kezdődött, ekkor a Fidesz is tiltakozott ellene. 2008-ban a kórház 750 millió forintos pályázati pénzt kapott, ekkor az intézmény vezetője, dr. Tiba Sándor azt nyilatkozta, hogy mintegy 58 ezer ember juthat szakszerű betegellátáshoz, amivel a miskolci kerülőt is meg lehet spórolni.

Hogyha megnézzük ezeket a szavakat, illetve a mai állapotokat akkor láthatjuk, hogy gyökeresen ellentétes a két állítás, hiszen tavaly megszüntették szikszón a labort, majd idén az egynapos sebészeti ellátást is - mondta Hegedűs Edgár.

A Jobbik azt szeretné -tette hozzá-, ha visszaállítanák az eredeti állapotokat, mert így nyolcvan település lakói kényszerülnek akár többes átszállással Miskolcra utazni, hogy ellátást kapjanak. Közölte: a Valódi Nemzeti Konzultációhoz kapcsolódóan a jövő héttől aláírásgyűjtést kezdenek.

Lukács László frakcióvezető-helyettes hozzátette: mindez nem csak helyi problémaként kezelendő, hiszen úgy tűnik, hogy a Fidesz a kisvárosi kórházak leépítésében érdekelt.

"A kormány a jól megfogalmazott, saját érdekével megy szembe"

- mondta arra vonatkozóan, hogy az mindvégig hangsúlyozta az egynapos sebészet fontosságát, Szikszón mégis leépítik azt.

Emlékeztetett, hogy a kormány Budapesten is leépítéseket tervez, hiszen a Szent János- és a Péterfy Sándor utcai kórház bezárásáról is szó van. Elárulta, hogy a Szent János kórház miatti aláírásgyűjtésük már ezres nagyságrendű, és folyamatosan bővül.

A Jobbik a konzultáció és aláírásgyűjtés eredményeként arra fogja kényszeríteni a térség országgyűlési képviselőjét, illetve az egészségügyi kormányzatot is, hogy gondolja újra Szikszó helyzetét, és hozza vissza azokat az ellátási formákat, melyektől a szocialistákkal együttműködve megfosztották a lakosokat - mondta, hozzátéve, hogy pártpolitikától függetlenül várják a támogató aláírásokat.