A szó elszáll, a tett megmarad

Szilágyi György szerint semmi sem tartja vissza a baloldalt és a Fideszt, hogy nyilvánosságra hozzák a közeli hozzátartozóik vagyoni helyzetét. Csak éppen nem teszik.

A Jobbik szerint a baloldal és a Fidesz nem tettekben, csak szavakban kíván változtatni Magyarországon.   

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva közölte, hogy a vasárnapi, civilnek álcázott baloldali tüntetés résztvevői a népszavazási kezdeményezéseik között megfogalmazták azt, hogy a képviselőkkel közös háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános.
 
we

A jobbikos politikus szerint hiteltelen a baloldali pártoktól egy ilyen kérdés feltevése, mert a Jobbik már januárban megmutatta, hogy tettekkel is lehet ezen változtatni, hiszen nyilvánosságra hoztuk a velünk egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát, azok pedig a Jobbik honlapján most is hozzáférhetőek - mondta.

Nem kérdéseket kell feltenni, hiszen a társadalmi igény megvan rá, akkor tessék tettekkel bizonyítani. Semmi nem tartja vissza ma sem az MSZP, a DK vagy az Együtt (és persze a Fidesz) képviselőit, hogy ugyanezt megtegyék - jelentette ki, hozzátéve: addig viszont hiteltelen ezzel foglalkozni nekik.
   
Szilágyi György bírálta azt is, hogy a politikai pártok kommunikációs panelek szintjén, szavakban és persze ellenzékben nyilvánosságot követelnek az ügynöklistáknak, kormányon viszont nem tartják ezt fontosnak, sőt, gátolják azt, ezzel is egymást védik. Úgy vélte: a Jobbikon kívül valamennyi párt csak a szavak szintjén akar változást, valójában az elmúlt 25 évet kívánja folytatni.

Amennyiben a Jobbik kormányra kerül, minden olyan titkosítást meg fogunk szüntetni, ami nem sért nemzetbiztonsági érdeket, így például az olyan gazdasági bűncselekményeket, amelyekben politikusok is érintettek - mint például az olajszőkítés, vagy Paks 2-vel kapcsolatos üzleti típusú adatokat, illetve az ügynöklistákat.