A terrorállam most már a palesztin halászhajókra is vadászik

A Közel-Kelet egyetlen demokráciájának hadserege állítása szerint az incidens azzal kezdődött, hogy a haditengerészet erői több vízi járművet vettek észre, amelyek eltávolodtak a kijelölt halászati övezettől. Felszólították őket, hogy álljanak meg, ám a palesztinok nem tettek eleget a felszólításnak, ezért tüzet nyitottak rájuk - írta az MTI.

Elég hihetően hangzik... Ha nem ártatlan emberek életéről lenne szó, akkor még el is viccelhetnénk ezt az újabb emberiesség elleni bűncselekményt: az amerikai South Park rajzfilmsorozat illegális vadászai azzal játszották ki a tiltó szabályokat, hogy mielőtt leöltek volna egy védtelen állatot, hangosan felkiáltottak: Vigyázz, ez támadni akar!

Ugyanakkor ez a véres valóság: a 32 éves palesztin kórházba szállítás után halt meg.

Két társát pedig őrizetbe vette a zsidó állam katonasága, valószínűleg majd be fogják vallani, hogy Izrael elleni összeesküvésben vettek részt.

Hogy még tovább árnyaljuk a képet, alább szó szerint idézzük a Magyar Távirati Irodát:

Az izraeli haditengerészet annak érdekében tart fenn tengeri blokádot a Gázai övezet partjainál, hogy megakadályozza a fegyvercsempészetet vízi úton.

A cseppet sem elfogult mondat után ne felejtsük el, hogy a világ legnagyobb fogolytáborát (Gáza) 2007 óta nem lehet a tenger felől sem megközelíteni, ezzel tovább mélyítve a palesztin emberek szociális, humanitárius válságát.

Mindenesetre az üzenet érthető: már a palesztin halászokra is kiadták a vadászengedélyt.