A titkosszolgálat áll a Gyöngyösi Márton elleni akció mögött?

A Külügyi Bizottság jobbikos alelnöke nemzetbiztonsági védelem alatt áll, az Alkotmányvédelmi Hivatal mégsem tette a dolgát.

Már a bőnyi rendőrgyilkosság óta próbálkoznak a Habony-művekhez sorolható propagandalapok (Lokál, Ripost, Origo, 888), hogy vélt összefüggéseket találjanak a Jobbik és a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal között. A legújabb csemegét a Népszava szolgáltatta egy fotóval, amelyen Gyöngyösi Márton, a Jobbik külügyi szakpolitikusa látható a Hídfő.ru újságírójával, aki a sajtóinformációk szerint összefüggésbe hozható az orosz titkosszolgálattal. Az országgyűlési képviselő készséggel válaszolt a sajtómegkeresésekre és elmondta, hogy a parlament közelében lévő Európa Kávéházban, tehát nyilvános helyen találkozott az újságíróként bemutatkozó férfival, akinek hátterét nem ismerte. Gyöngyösi szokványosnak nevezte, hogy újságírók keresik, mint külpolitikával foglalkozó politikust, akivel aztán külpolitikáról beszélgetnek.

A Népszava „leleplezte", hogy Gyöngyösi Márton egy újságíróval kávézott

A Népszava szerdán megjelentetett egy fotót, amelyen Gyöngyösi Márton a Hídfő újságírójával beszélget. A lap emellett hosszú összeállítást közölt „Gyöngyösi lehet a baljós kapocs" címmel. A cikk abból indul ki, hogy a jobbikos képviselő az elmúlt hetekben többször szólalt meg a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, kormánykörökkel üzletelő szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon személye kapcsán.

„Vajon ki és milyen szándékkal készített a beszélgetésről fényképet? A Ripost szokásos ’olvasóriportere’, vagy a magát esetleg olvasóriporterként feltüntető titkosszolgálat?"

- tette fel a megválaszolásra váró kérdéseket Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja pénteki közelményében.

Mirkóczki emlékeztetett rá: Gyöngyösi Márton a Külügyi Bizottság alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll, ennek ellenére, amennyiben igaz a feltételezés, hogy a hídfő.ru portál mögött orosz titkosszolgálati törekvés állhat, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatalnak (AH), mint Gyöngyösi Márton nemzetbiztonsági védelmét ellátó szervnek kötelessége lett volna erre felhívni a képviselő figyelmét. „Ehelyett az AH nem tett semmit” – szögezte le a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos tagja.

Mirkóczki Ádám szerint mindez vagy azt jelenti, hogy az AH nem képes ellátni a feladatát, vagy azt, hogy a nemzetbiztonság kérdését pártpolitikai szempontoknak vetették alá, tudatosan hallgatva el a veszélyt Gyöngyösi Márton előtt.

A Jobbik választ vár az Alkotmányvédelmi Hivataltól: tisztában voltak-e azzal, hogy az újságíró összefüggésbe hozható az orosz hírszerzéssel? Ha igen, miért hagyták, hogy egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló személy kétszer is találkozzon vele? Miért nem figyelmeztették, és kinek a parancsára szegték meg kötelességüket?

A kérdéseket a Nemzetbiztonsági Bizottság soron következő ülésén is fel fogja tenni a Jobbik, mint ahogy arra is választ vár a párt: hogyan, mi célból és ki juttatta el az ominózus felvételt a sajtóhoz, és az miért pont a Gyöngyösi Márton által napirenden tartott Pharaon-botrány után került nyilvánosságra?

Az ügy kirobbanása után Gyöngyösi Márton az Alfahír megkeresésére azt mondta: az ellene indított lejáratáshoz köze lehet annak, hogy a kormány számára kényelmetlen Pharaon-ügyben többször felszólalt a parlamentben, illetve sajtótájékoztatót is tartott.

A bűnöző Pharaonnal üzletelnek a miniszterek - a kormány szerint lehet, hogy ez nem is az az ember

Miközben az elmúlt egy év a kvótaellenes kampányról és a hazánk védelmét szolgáló helyes törekvéséről szólt, ezekkel párhuzamosan egyre gyakrabban bukkannak fel hírek kétes hátterű üzletemberekről, akik kiterjedt üzleti tevékenységet folytatnak Magyarországon kormányközeli emberek vagy kormánytagok segítségével - mutatott rá az országgyűlés szerdai ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

A Facebook oldalán azt írta: „meggyőződésem szerint ennek a cikknek nem a Népszava az értelmi szerzője és a képet sem a lap lesifotósa készítette, de még csak nem is egy egyszeri magyar állampolgár. A Népszava csak egy eszköz azok kezében, akiknek manipulációjára egyre kevésbé fogékonyabbak a magyar emberek, különösen, ha az az egyre silányabb szellemi színvonalat (ha esetükben a szellemi színvonal még említhető fogalom) képviselő Ripost, 888.hu, TV2, vagy akár a teljes Fidesz-uralom alá hajtott közszolgálati média csatornáin jelenik meg.”