A vármegyések idén is ifjúsági gyerektáborba hívnak

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom idén július 24. és 31. közt szervezi meg ifjúsági táborát, melybe 14 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várják. 

A tábor Eger külterületén, Felnémeten kerül megrendezésre. A fiatalok egy hétig lakhatnak jurtában, illetve mindennap változatos programokon vehetnek részt. Lehetőség lesz többek közt őseink legendás fegyverének, a visszacsapó íjnak a kipróbálására, de nem maradnak el a küzdősport edzések, a kirándulások és a kulturális események sem.
A már hagyományosnak mondható programok mellett, mint az egri városnézés, íjászkodás és rovásoktatás, esténként a tábortűznél történelmi témákat boncolgatunk, bemutatókat élvezhetünk különböző korok hadviselési technikáiból, régi magyar hangszerekkel ismerkedünk, a körülöttünk elterülő erdőben élő vadak nyomába eredünk egy nyomolvasás erejéig...
A tábor Facebook-oldalán figyelemmel lehet majd kísérni az idei eseményeket. További információk, jelentkezés: tabor@hvim.hu
 
 
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is megszervezésre kerül gyerektáboruk is, mely július 17. és 24. közt fog lezajlani, hasonló kondíciókkal mint az ifjúsági tábor. Ebbe a turnusba a 10 és 14 év közti korosztály várják.