A Vodafone felfüggeszti a hirdetéseit a Tv2-n

A Vodafone rendesen tökön rúgta a Tv2-t, sajtóközleményben jelentette be a cég, hogy az Éden Hotel adásában történtek miatt felfüggeszti a hirdetéseit a csatornán.

A tévétársaságnak ez komoly érvágást jelenthet, ugyanis több száz milliós bevételtől eshetnek el. Újabb ékes példa arra, hogy a szenny média csupán a gazdasági nyomásgyakorlásból ért.

A TV2-nek mintegy 72 órára volt ahhoz szüksége, hogy belássa: ha egy nő nem akar szexelni, és erre akarják kényszeríteni, akkor az is nemi erőszak. De úgy látszik, ez a Vodafonnak, már kevés volt.

A telekommunikációs cég közleménye szerint azért döntött így, mert elfogadadhatatlannak tartják, hogy a csatorna nem nyújtott segítséget a bántalmazott nőnek.

Az Index a telekommunikációs cég sajtóközleményére hivatkozva azt írja, hogy több százmilliós nagyságrendben hirdetnek a Tv2-nél, és így felelősségüknek érzik, hogy megszólaljanak. A vállalat etikai kódexére hivatkozva ezért nem indítanak új kampányt a csatornán, a jelenlegi kampány-előkészítéseket pedig felfüggesztik egészen addig, ameddig a csatorna transzparens módon le nem folytatja a belső vizsgálatot és nem garantálja, hogy a jövőben a női jogokat maximálisan tiszteletben tartja, és betartja az ezzel kapcsolatos etikai normákat és törvényeket. A Vodafone egyébként társadalmi felelősségvállalás programjában üzemeltet egy vészhívó rendszert, amellyel a bántalmazott nők segítséget tudnak hívni.