Abszurdisztán: félelmükben válságstábot hoztak létre a fideszesek

Apáti István elmondta, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának hétfői ülésén a fideszes többség szünetet kért, és ad hoc jelleggel válságstábot hozott létre – amely a nemzeti párt szerint egyébiránt házszabály-ellenes volt -, miután a Jobbik négy téma felderítése érdekében szorgalmazott vizsgálóbizottságot.

A Jobbik kivizsgálná:

az Országos Roma Önkormányzat visszaélés gyanús ügyeit;

a Nemzeti Választási Iroda előtt történteket,

a Nemzeti Bank közpénz felhasználása körüli gyanús eseteket,

a letelepedési kötvények körüli áldatlan állapotokat.

A Fidesz azonban elnapolta a döntéshozatalt a vizsgálatok elindításáról, mert előbb megvizsgálnák, van-e folyamatban ezekben az ügyekben bármilyen eljárás, illetve érinti-e valamely szerv hatáskörét.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=H_PEUi6MWJU]

Apáti István arra is kíváncsi volt, hogyha ezekre a kérdésekre nemleges válasz érkezik, akkor vajon felállnak-e a vizsgálóbizottságok. Ám a képviselőnek jegyzőkönyvön kívül úgy nyilatkoztak, hogy akkor sem lesz vizsgálat.

A képviselő szerint ezzel csak az időt próbálják húzni, majd egy hónap múlva pedig, függetlenül a válaszoktól, meg fogják akadályozni a vizsgálóbizottságok létrehozását, hiszen ezen négy ügy felemlítése

„olyan hatással van rájuk, mint vámpírra a fokhagyma”

- fogalmazott Apáti István.

Mert mi lenne a Fidesszel 270 ezer cigány szavazat nélkül, ha normálisan lehetne népszavazást tartani, ha nem lehetne az MNB 200 milliárdjával mutyizni, és ha a letelepedési kötvényekből származó bevételek a költségbevetésbe kerülnének?

- tekintett a jövőbe a nemzeti párt alelnöke.