Lángokban áll az egyik legmodernebb orosz hadihajó, ukrán rakétatámadás érhette

Lángokban áll az egyik legmodernebb orosz hadihajó, ukrán rakétatámadás érhette

Lángokban áll az orosz Admiral Makarov nevű hadihajó a Fekete-tengeren, ukrán források szerint a hajót ukrán Neptun cirkálórakéták találták el, ennek következtében ütött ki a tűz - számolt be róla az Independent. A hírt Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő is megerősítette a Telegramon.

A kifejezetten modernnek számító, 2017-ben szolgálatba helyezett, Grigorovics-osztályú fregatt a Fekete-tengeren, a Kígyó-sziget térségében hajózott, amikor a támadás érhette. Többféle fegyvert képes hordozni, például Onyx, Kalibr vagy Cirkon cirkálórakétákkal lehet felfegyverezve, ezen kívül légvédelmi rakétái, torpedóvetői is vannak, valamint helikopter is le tud szállni a fedélzetén.

Helyszíni beszámolók szerint az orosz megszállás alatt lévő Krími-félszigetről már el is indultak a mentőhajók a hadihajó segítségére, illetve orosz repülőgépek repülnek a Fekete-tenger ezen területe felett.

Ahogy arról korábban az Alfahíren is beszámoltunk, Oroszország a múlt hónapban vesztette el fekete-tengeri zászlóshajóját, a Moszkvát szintén egy ukrán rakétatámadás miatt.