A Jobbik nem kampányra költi a befolyó adományokat

Az elnökség döntött, mire költik a pénzt, ha nem hajtják be rajtuk a választásokig.

Vona Gábor a lapnak elmondta, hogy az eddig összegyűlt 90 millió forintot külön alapként kezelik és nem nyúlnak hozzá, míg ki nem derül mi lesz a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék által kivetett gigabírsággal.

Mivel egyes vezető politikusok megemlítették, hogy az állam a választásokig mégsem hajtaná be a párton ezt az összeget, felmerült a kérdés, hogy mit kezd a Jobbik azzal a pénzzel, amit a választópolgároktól kapott, hogy esélye legyen a választásokon érdemben elindulni.

A párt elnöksége szerdai ülésén arról határozott, hogy amennyiben valóban nem hajtják be rajtuk az összeget, az adakozók hozzájárulásával karitatív vagy szociális célra fordítanák azt, aki pedig kéri, annak visszautalják.

A részleteket még nem dolgozták ki, így egyelőre azt sem döntötték el, hogy kit támogatnának az adományokból összegyűlt pénzzel.

Már 6000 fő támogatta pénzzel a Jobbik választásokon való indulását - 90 millió forintnál tart az adománygyűjtés

Szabó Gábor, a Jobbik pátigazgatója közleményében azt írja, hogy a törvénytelen és megalapozatlan állami számvevőszéki döntés, amely végérvényesen 663 millióra büntette a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, leállíthatatlannak tűnő lendületet adott a közösségi adományozási kampányának.Szerda estig összesen 92 177 938 forint érkezett a Jobbik központi bankszámlájára, amelyet 6051 magyar ember adományozott a legerősebb ellenzéki pártnak, hogy az Orbán Viktor tervei és akarata ellenére, mégis el tudjon indulni majd az országgyűlési választáson.