Adorján Béla: Veled vagyunk, Luca!

Adorján Béla: Veled vagyunk, Luca!

"Nem hiszem, hogy szüksége van a magyar sportolónak a tanácsomra. Hámori Lucát tiszta szívemből, lelkemből tisztelem! Hiszem, hogy a meghozott döntése méltó lesz az Emberi Méltósághoz, méltó lesz a Sport Szentségéhez, méltó és példamutató lesz minden magyar, de a világ összes női sportolója számára!" - írja a Jobbik elnöke.

Hámori Luca az eddigi életét tette fel a sportba vetett hitére, a tiszta versenyzésre, az emberi teljesítőképesség pedig tehetséggel párosult a szorgalommal elvégzett munka oltárán - írja sajtóközleményében Adorján Béla, a Jobbik elnöke.

Facebookon is megírt gondolataiban kiemelte:

"Most egy olyan, rajta kívülálló okok, emberek által okozta krízis jön vele szemben, amit csak emberi nagyságával képes leküzdeni. Győzelemmel fog-e végződni ez a küzdelem? Az én szememben Hámori Luca már most egy ikonná vált olimpikon. Az emberi nagyság ikonja!"

Mint az ellenzéki párt vezetője kifejtette: "Vannak, akik a visszalépését szorgalmaznák – példának okáért Vona Gábor. Határozottan nem értek egyet vele. Hámori Luca teljes mértékben tudatában van a sporttal járó, különösen a küzdősporttal járó sérülésveszélynek, és nem is neki kell eldöntenie azt a – lassan – világot foglalkoztató dilemmát, hogy szabályos-e az ellenfele indulása."

Épp ezért Hámori Lucát nem féltem semmitől, és nem biztatom semmire. Nem hiszem, hogy szüksége van a magyar sportolónak a tanácsomra. Hámori Lucát tiszta szívemből, lelkemből tisztelem! Hiszem, hogy a meghozott döntése méltó lesz az Emberi Méltósághoz, méltó lesz a Sport Szentségéhez, méltó és példamutató lesz minden magyar, de a világ összes női sportolója számára!

- fogalmaz.

A Jobbik elnöke az Olimpiai Játékokat felügyelő, irányító szakembereknek, sportdiplomatáknak pedig azt kívánja, hogy képesek legyenek felnőni Hámori Luca emberi és sportolói nagyságához.

Kedves Luca! Szeretném, ha tudnád, hogy Magyarország egy emberként áll melletted. Tudom, hogy ha ringbe lépsz, fizikailag nem lehetünk ott veled. De ott lesz a szívünk, és ott lesz a lelkünk végig a mérkőzésen, és ez mostantól így lesz, amíg élsz. Történelmet írsz

- zárta sorait Adorján Béla.

(Címlapkép: Hámori Luca, a 66 kg-os súlycsoportban olimpiai kvótát szerzett ökölvívó a 2024-es párizsi nyári olimpia kezdete előtt egy évvel tartott sajtótájékoztatón a Dömös sétahajón, Budapesten 2023. július 26-án. MTI/Lakatos Péter)