Adorján: Ez a videó mellbevágóan éles és tiszta képet mutat a magyar valóság elhallgatott részéről

Adorján: Ez a videó mellbevágóan éles és tiszta képet mutat a magyar valóság elhallgatott részéről

Az N1TV öcsödi brutális gyilkosságról készült riportjára célzott a Jobbik pártelnöke, aki mindenkinek ajánlja, hogy nézze meg e képsorokat.

"Magyar no-go zónák! Nézem a Nemzeti Televízió öcsödi brutális gyilkosságról készült riportját, és bevallom férfiasan: másodpercről másodpercre jobban elönt a harag. Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel" - ütötte fel Facebook-posztját Adorján Béla. A Jobbik elnöke az N1TV-s riport kapcsán hozzátette:

"Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg ezt a videót! Nem élete legkönnyedebb öt perce lesz, de mellbevágóan éles és tiszta képet kaphat a magyar valóságnak egy olyan részéről, amit a politika és a média szinte minden szegletében agyonhallgatnak".

Adorján felidézte, Öcsödön egy 16 éves fiú a 10 éves testvére szeme láttára vert agyon féltéglával a saját udvarában egy 85 éves bácsit.

Az idős ember fia által felszerelt kamera rögzítette az egész bestiális rémtettet. De ez a gyilkost nem érdekelte. Ölt úgy is, hogy tudhatta volna: biztosan lebukik. A pénz drogra kellett, és a kábítószer által megmérgezett elméből már nemcsak erkölcsi aggályok, de a józan ész is elpárolgott

- folytatta a jobboldali politikus.

Az ellenzéki pártvezető szerint a gyilkosság megrázta a falut, de igazán talán már senki sem lepődött meg, hiszen szinte törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb ártatlan áldozata lesz a települést elárasztó drogjárványnak. Maga a helyi roma önkormányzat vezetője mondja el: az öcsödi fiatalok 60 százaléka a narkó rabjává vált. Ő meséli el azt a döbbenetes történetet is, hogy egy kis híján erőszakba torkolló betöréshez kihívták a rendőröket, akik azonban 48 óra alatt sem érkeztek ki.

Gondoljuk végig ezt a döbbenetes mondatot: Magyarországon előfordulhat, hogy az állampolgárok jeleznek egy súlyos bűncselekményt a hatóságoknak, ám ennek a világon semmilyen következménye nincs. Vajon milyen gyorsan megy híre ennek a faluban és a környéken? És mire fogja ez sarkallni a környékbeli drogosokat, bűnözőket?

A Jobbik-elnök hozzáfűzte: a településen két éve számolták fel az állandó rendőri jelenlétet. Sok-sok esztendővel a híres-hírhedt pintéri „két hét” után, amely alatt állítólag rendet tettek.

Úgy látja, ez a borzalmas történet nem egyedi eset:

"Magyarországon nagyon sok Öcsöd van még. Több száz magyar no-go zóna, amelyek csupán abban különböznek a nyugatiaktól, hogy ezekben nemcsak az áthaladó idegen, de a helybeliek is folyamatosan veszélyben vannak. És persze abban, hogy a nyugatiakról naponta hallhatunk a propagandában, a hazaiakról viszont a kormány és az ellenzék nagy része is mélyen hallgat.

"Mi nem hallgatunk! Rámutatunk erre a rohamosan terjedő járványra és meg fogjuk találni az ellenszerét is!" - ígérte Adorján Béla.

(Címlapkép: N1TV)