A német sajtó a magyar közmédia hírhamisításával foglalkozik

Nemzetközi siker.

Az M1 egyszerűen nem tud leállni arról, hogy a bevándorlásellenes AfD politikusait német átlagpolgároknak állítsa be riportjaiban, ez már a németeknek is feltűnt – írja a hvg.hu.

Egy hete nyilatkozott az utca embere Hamburgban arról a magyar köztévének, hogy a belvárosban már nem mer kimenni az utcára. Igenám, csak hogy ez az utca embere Marie-Thérése Kaiser volt, aki Rotenborg város AfD-szervezetének elnöke.

A nyáron már az NDR német sajtóorgánum is foglalkozott a manipulációval. A járókelőnek nevezett politikus elmondta, hogy fogalma sem volt arról a házról, amely előtt sztorizott a menekültekről, sőt, nem hogy nem abban a kerületben él, de még csak nem is abban a városban.

Azért ott forgatott a magyar köztévével, mert pont arra volt dolga, és a tudósító-szerkesztő hívására vett részt az egészben.

Az MTVA egykori tudósítója szerint a közmédia manipulálja a németországi híradásokat

Orosz Márta korábban az MTVA berlini tudósítójaként dolgozott, most a HVG.hu-nak adott interjút.Az újságíró azért távozott tavaly a közmédiától, mert kicenzúrázták az egyik anyagát, amiben az Alternatíva Németországért pártról így fogalmazott:„jobboldali populista pártról van szó, amelynek soraiban nyíltan szélsőjobboldali politikusok ülnek."

(fotó: RTL Klub)