Afgán katonákat öltek a tálibok

Mintegy 250 tálib fegyveres vett részt a támadásban, amelyben az afgán hatóságok szerint 18 katona vesztette életét. A tálibok 49 megölt katonáról számoltak be. Ahmed Navid Frutan, a tartományi kormányzó szóvivője szerint a támadók 19 embert veszítettek, akik közül nyolc külföldi volt. Mint hozzátette, a tálibok elmenekültek, miután a katonák erősítést kaptak.

Az afgán védelmi miniszter korábban arról tájékoztatott, hogy összesen 33 katona "halt meg, sebesült meg vagy tűnt el". Minisztériuma közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben, mert szerinte a támadásra egy katonai tiszt "hanyagsága" miatt nyílt lehetőségük a táliboknak. Azt mondta, a szélsőséges iszlamisták kifosztották a katonai támaszpontokat, és amit nem tudtak magukkal vinni, azt felgyújtották.

A támadás az első olyan nagyobb fegyveres összecsapás volt a nyár közeledtével, amelyben a közép-ázsiai ország kormányának fegyveres erői amerikai és NATO-egységek támogatása nélkül folytattak. A szövetséges haderő egységeinek nagy része 2015 elején elhagyta az országot.