Akár 80 ezret is elkérhetnek már egy nyári táborért

Akár 80 ezret is elkérhetnek már egy nyári táborért

10-15 százalékkal drágultak átlagosan a nyári táborok. Családbarát árak?

A Taborfigyelo.hu adatai szerint átlagosan 10-15 százalékkal nőttek a nyári táborok árai, így egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett van, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a magyar családoknak;

a táborok átlagárai között régiónként akár 10 százalékos eltérés is lehet - adta hírül szerdán az MTI.

Továbbá azt is közölték, hogy a táborozó gyerekek száma valamelyest csökkent, a tavalyi rekordszámú 230 ezer résztvevővel szemben 2024-ben 215 ezer táborozóval számolnak, aminek legfőbb oka, hogy a nyári szünet egy héttel rövidebb lett, így idén tíz héten át vakációzhatnak a gyerekek.

Tematika szerint az alábbi népszerűségi sorrendről számoltak be:

🔵 A legnépszerűbb tábortéma 2024-ben is a sport lett.

🔵 A második helyen a kalandtáborok vannak, míg

🔵 a harmadik helyen döntetlennel az idegen nyelvi, elsősorban angoltáborok, illetve a katonai táborok szerepelnek.

Jelezték azt is, hogy a legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyék vannak, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyékben is.

A közlemény szerint a táborozó gyerekek valamivel több mint fele, azaz 53 százalékuk napközis táborban vakációzik, míg 47 százalékuk ottalvós programokon vesz részt.

(Címlapkép: Kendóbemutató a nyári Erzsébet-táborok hivatalos megnyitóján a zánkai Erzsébet-táborban 2023. június 27-én. MTI/Máthé Zoltán)