Aláírásgyűjtés indul Wass Albert utcáért

A kézdivásárhelyi HVIM nem enged a román hatalom nyomásának, és elhatározta, hogy eléri, utcát nevezzenek el az írófejedelemről.

Beke István a HVIM kézdivásárhelyi elnöke szombaton jelentette be a Gyűjtemények Házában, hogy a vármegyések aláírásgyűjtésbe kezdenek, annak érdekében, hogy városuk, Kézdivásárhely egyik utcáját Wass Albertről nevezzék el. Kijelentette, hogy a mozgalom nem enged a román hatalom nyomásának és védelmébe veszi a nagy múltú írót.
 
Elmondta továbbá, hogy az akciójukat kiterjesztik egész Erdélyre, mert a mozgalom szerint "Wass Albert igazsága a köztudatban kell legyen, ez az igazság, Erdély fundamentuma".
 
A bemutatóval egybekötött toborzó többek között ismertették a vármegyés szellemiséget, a vármegyés utat, amelyen járva küzdenek megmaradásukért, hazájukért. A mozgalmi videók megtekintése után egy közvetlen beszélgetés alakult ki a HVIM iránt érdeklődők és vezetők között. A rendezvényen részt vettek a Szent Korona Rádión hallható Határőrség rádióműsor vezetői is, ennek köszönhetően hamarosan, a toborzón elhangzottak azok számára is meghallgathatóak lesznek, akik nem voltak ott.