Alaptörvény-módosítás: A haza nem eladó!

"Őseink a vérüket adták ezért az országért, a Fidesznek most elég lenne a gazdag terroristák pénzéről lemondania."

Jakab Péter közölte: a Jobbik hétfőn benyújtotta alaptörvény-módosító javaslatát, ami szó szerint megegyezik az Orbán Viktor által beterjesztettel, mindössze fél mondattal több, amellyel kivezetnék a gazdag bevándorlók betelepítésére szolgáló Rogán-féle migránskötvényeket.

Kijelölték! Rubovszky kezében a Jobbik alaptörvény-módosítása

Szerdán jelölte ki a házelnök a Rubovszky György (KDNP) vezette Igazságügyi bizottságot, hogy a Jobbik alaptörvény-módosításáról folytassa le a vitát, vegye azt tárgysorozatba. A bizottságon, illetőleg a fideszes többségen múlik, hogy a jobboldali ellenzéki párt javaslata az Országgyűlés elé kerülhet-e.A vonatkozó rendelkezések szerint a"tárgysorozatba vételre kijelölt bizottság a kijelölést követő harminc napon belül határoz az indítvány tárgysorozatba vételéről".

A szóvivő elmondta: egy héttel ezelőtt a Fidesz még életbevágóan fontosnak tartotta az alaptörvény-módosítást az ország védelme szempontjából, miközben a letelepedési kötvényt jelentéktelen ügynek nevezték.

Most itt a lehetőség – tette hozzá –, hogy a szavazatukkal megmutassák, mi a fontosabb:

a haza védelme vagy az általuk jelentéktelennek nevezett százmilliárdos kötvénybiznisz, ami iránt a napokban egyébként robbanásszerűen megnőtt a kereslet a keleti országokban.

„A Jobbik álláspontja világos, a haza nem eladó. Őseink a vérüket adták ezért az országért, a Fidesznek most elég lenne a gazdag terroristák pénzéről lemondania. Ha erre sem hajlandóak az azt jelenti, hogy az Orbán-kormánynak a migránskérdés nem megoldandó feladat, hanem üzleti fogás, amit ha valaki veszélyeztet, annak a Fidesz új politikai termékével, Terry Blackkel és a Habony-média hazugságaival kell szembenéznie”

- fogalmazott Jakab Péter, jelezve a kötvényekkel a parlamentben, a Habony-médiával a bíróságon veszik fel a küzdelmet.