Alig fért bele a saját sírjába Vadim Tudor

Díszsortűzzel, katonazenekarral, nemzeti himnusszal búcsúztatták ma Corneliu Vadim Tudort - adja hírül a kolozsvaros.ro. Az állami pompára valószínűleg az egykori szenátori, vagy polgármesteri rang érdemesítette a hírhedt soviniszta politikust. 
 
Corneliu Tudor 1949-ben született Bukarestben. Középső nevét Roger Vadim román filmrendező tiszteletére vette fel később. Ebből is látszik, hogy fiatal korában sokkal inkább érdekelték a művészetek, mint a politika. Vagyis leginkább a politika szolgálatába állított művészet. A hetvenes évektől a Ceausescu-rezsim hivatalos lapjainál dolgozott újságíróként, szabadidejében dicsőítő verseket írt a Concucatorról. 
 
1989 után, mint oly sok egykori román kommunista, a vörös-barna rendszerből a barna örökséget választotta és néhány elvbarátjával megalakította a veszettül soviniszta Nagy-Románia Pártot, amelynek vezetője is lett. Az ő színeikben volt szenátor 1992 és 2008 között. 
 
A tizenhat ortodox pap által celebrált gyászszertartás után a politikust Bukarest Ghencea városrészben levő temetőjében, édesanyja mellé temették volna. Csakhogy a soviniszta vezér koporsóját valamiért
 
olyan nagyra méretezték (vagy olyan kicsi volt a gödör) hogy egyszerűen nem fért bele a sírba. 
 
A munkások többször is nekifutottak Tudor végső nyugalomra helyezésének, de a művelet sehogy nem sikerült. Végül egyikük bemászott a sírba és kalapáccsal lebontotta az előzőleg kifalazott sírkamrát. A kínos helyzetről videó felvétel is felkerült a netre.