Bezsákozott, élő kutyákat és egy kecskét találtak egy pláza parkolójában egy utánfutón

Bezsákozott, élő kutyákat és egy kecskét találtak egy pláza parkolójában egy utánfutón

Több kutyát és egy kecskét találtak egy autó utánfutóján vasárnap délután. Az esetről a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület számolt be Facebook-oldalán, a posztban azt írják, őket a rendőrség hívta segítségül az Asia Center parkolójába, ahol több állatot találtak takarmányos zsákokba becsomagolva és feldobva egy nyitott utánfutóra.

A leírás szerint az autó éppen hajtott volna ki a bevásárlóközpont területéről, ahova tankolni érkezett, de mielőtt a parkoló körforgalmához ért, az egyik kölyökkutya felugatott, amit az Asia Center biztonsági őre meghallott és meglátta az utánfutóra feldobott állatokat.

„Nem gondolkodott sokat, jelzett a sofőrnek, hogy azonnal álljon félre, de az autó vezetője megállás helyett ráhúzta a kormányt, bízva abban, hogy a biztonsági őr ettől visszariad és tovább tud hajtani.”

Az esetet jelezte a biztonsági szolgálat központjának, akik értesítették a hatóságokat és az állatvédőket a történtekről, így pár percen belül mindenki a helyszínen volt.

A szorosan összekötött, levegőtlen takarmányos zsákokba 5 db pár hónapos kölyökkutya és 1 kecske volt becsomagolva.

Amíg a sofőrt előállították, az Önkormányzati Rendészet és a Rendőrség járőreivel kiszabadították a zsákokból az állatokat. Mindegyik állat félt az emberi érintéstől, testük forró volt, amelyet trágya szaguk miatt elleptek a legyek, zilálva vették a levegőt, tele voltak élősködőkkel, bágyadtak voltak és a jelek szerint leszedálva, hogy maradjanak csendben és nyugodtan az utánfutón – írják.

Az állatokat óvatosan elkezdték hűteni, itatni és sokktalanítani. Annyira szomjasak voltak, hogy egymásról is lenyalogatták a vizet, amivel hűtötték a testüket. A kecskét kivitték a fűre legelni, ami annyira ki volt éhezve, hogy bármilyen zöld tárgyat képest lett volna egy pillanat alatt befalni – jellemezték a körülményeket az állatvédők.

A rendőrség átnézte az autót, aminek csomagtartójában több zsák is össze volt gyűrve, de további állatokat nem találtak benne. A helyszínre kiérkező állatorvos előzetes állapotfelmérés alapján elrendelte, hogy összes állatot szállítsák be a plázában lévő állatorvoshoz, majd innentől kezdve fordult kedvessé a történet, ugyanis a mentésben résztvevők rugalmasságán kívül az üzletház átvállalta az orvosi költségeket is. Végül az állatok átmenetileg állatotthonba kerültek.

A sofőr ellen megtették a feljelentést, őt a rendőrség előállította.