A Magyar Nemzet szerint Pikó András hekkelte meg a józsefvárosi kamu tüntetést

A Magyar Nemzet szerint Pikó András hekkelte meg a józsefvárosi kamu tüntetést

A kormánypárti napilap szerint nem az a baj, hogy a józsefvárosiak helyett vidékről buszokkal odaszállított bértüntetők próbáltak beleszólni a nyolcadik kerületiek életébe, hanem hogy a beszámolók nem tértek ki a tüntetők által előcitált problémára. A Magyar Nemzet egészen pontosan azt állítja, hogy Pikó András polgármester meghekkelte a kormánypárti demonstrációt. Ez, a lap szerint úgy történt, hogy Pikó munkatársa, Udvarhelyi Tessza állítólag rászervezett egy másik demonstrációt a fideszes tüntetésre. 

A lap tehát azt állítja, hogy a Balogh István Lajos önkormányzati képviselő által posztolt videón valójában nem kormánypárti tüntetők vannak - akiknek egyébként fogalmuk sem volt a helyi ügyekről - hanem valamiféle "trollkodók", akik így terelték el a figyelmet a tüntetés eredeti céljáról.

A Magyar Nemzet meg is szólaltatta az egyik szervezőt, Lukács Rudolfot, aki azzal támasztotta alá a lap véleményét, hogy valaki vagy valakik felléptek a tüntetés ellen. Ennek azonban ellentmond, hogy korábban sem a Hír Tévében, sem pedig a kormánylapokban nem beszéltek ilyen állítólagos tüntetőkről, csak azokról akiket, valóban odaszállítottak Pikó András ellen demonstrálni.