Amiről lassan megfeledkeztünk: újabb magyar áldozat Donyeckben

Miközben dübörög a migrációs válság, Donyeckben továbbra is csendesen folyik a vér. 

Lőrinc Sándor még január 25-én tűnt el, a hozzátartozók abban reménykedtek, hogy fogságba esett a katona.  Ám egy DNS-vizsgálat a napokban egyértelművé tette, hogy az elesett áldozatok között van - adja hírül a Kárpáthír. A tragédiát Mihajlo Roman nagyszőlősi önkéntes tette közzé szeptember 10-én közösségi oldalán.
 
„Mindenki hallott a januárban történt szanzsarivkai csatáról, ahol a nagyszőlősi Kovács Adalbert is életét vesztette, s az eltűntek listáján ott volt a szintén kárpátaljai, fancsikai születésű Lőrinc Sándor. Mindenki reménykedett, hogy Sándor fogságban van, de a mai DNS-vizsgálat igazolta, hogy az ő holttestére bukkantak rá” – írta az önkéntes.
 
A kárpátaljai katona 1978. november 29-én született a nagyszőlősi járási Fancsikán. Holttestét előre láthatóan kedden szállítják szülőfalujába.
 
Közben csendben ereszkednek le a sorompók a magyar-ukrán határon, lassan már lehetetlenné válik az ingázás (ami sok kárpátaljai ember egyetlen megélhetését biztosította), és a rokonlátogatás is. Röszkéről ma minden mozdulat, minden kép, minden felvétel címlapra kerül - Csapról semmi. Annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy mit tegyünk a hazánkba özönlő idegenekkel, hogy alig halljuk a sajátjaink panaszát....