Rogán Antal is beszédet mondott Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger: "Nagyon szerettem Andy Vajnát, és nagyon sokra becsültem őt".

Andy Vajna filmproducer, kormánybiztost a kormány saját halottjaként csütörtökön temetik a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájába.

A temetés nem sajtónyilvános, az Index tudósítása szerint a biztonsági intézkedések szigorúak, a fotósokat, újságírókat a temető bejáratánál megállítják, az autókat kutyákkal vizsgálják át.

A résztvevők között természetesen felülreprezentált a NER: ott van Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Cooky rádiós műsorvezető, Dirk Gerkens, a TV2 vezetője, Geszti Péter, Hidvéghi Balázs és Kocsis Máté fideszes politikusok, Ómolnár Miklós, Edvin Marton, Mága Zoltán, Schmidt Mária, Fodor Gábor, Rubint Réka, Schobert Norbert, Árpa Attila, Herendi Gábor filmrendező, Dobó Kata, Vajna korábbi élettársa, Rogán Antal és Németh Szilárd is. Vajna Tímea, Andy Vajna özvegye egy elsötétített üvegű, fekete Mercedesben érkezett a temetőbe.

A portál beszámolója szerint Rogán Antal arról beszélt, hogy nem értették hogyan csinálja, hogy sohasem fárad el. Hozzátette, hogy amikor mások azt mondták, hogy a magyar történelmi film senkit nem fog érdekelni, akkor Vajna leforgatta a Szabadság, szerelmet. "Az első pillanattól láttuk rajta, hogy a magyar film megújítása élete legfontosabb pillanata".

Rogán után Arnold Schwarzenegger mondott beszédet. „Nagyon szerettem Andy Vajnát, és nagyon sokra becsültem őt. Az övé egy nagyszerű bevándorló történet volt" - mondta. Arra is emlékeztetett, hogy Vajna már rögtön az első filmjével ismert lett, a Sylvester Stallonéval leforgatott Rambóval.