A TV2 hiába költött milliárdokat, nem lehet majd nézni az olasz és a spanyol meccseket a hétvégén

Zavar a Vajna-univerzumban.

Andy Vajna TV2-es csatornacsaládjához tartozik a Spíler TV, ami 2016-ban kezdett sugározni, és azonnal megvették rá a brit Premier League közvetítési jogait.

Az idei Media Hungary konferencián pedig Fischer Gábor programigazgató bejelentette: a BL, spanyol és olasz foci is náluk lesz látható, ehhez még legalább egy új csatornát is indítanak.

A Spíler 2 augusztus 11-én indult el, de több probléma is akad vele. A legnagyobb közülük az, hogy egyelőre nem lehet nézni gyakorlatilag sehol – írja a 444.hu.

A TV2 ugyanis úgy költött milliárdos tételt a jogokért, hogy a 3,4 milliós televíziós piac több, mint 80 százalékát lefedő három nagy szolgáltatóval – DIGI 30,1-, Telekom 26,1-, a UPC 25,4 százalék – egyelőre nincs megállapodása. A problémát tetézi, hogy a piacvezető Digivel közvetlen konkurensek, hiszen nekik három sportcsatornájuk is van, és pont előlük vették el a Cristiano Ronaldo miatt felértékelődött olasz bajnokságot. A portál szerint azonban a TV2 szerződése nem érvényes.

Februárban az olasz liga megállapodott a kínai MediaPro-val a Serie A közvetítési jogainak három évre szóló értékesítéséről, így velük állapodott meg tavasszal a TV2 is. Június elején azonban a ligát képviselő IMG felbontotta az egyezséget, és új tendert írt ki, azt pedig a Perform és a Sky Italia médiavállalatok nyerték el – írja a 444.

(Fotó: J7L/Twitter)