Jelentősen, 5 millió dollárral nőtt a covid-járvány alatt Anthony Fauci vagyona

Jelentősen, 5 millió dollárral nőtt a covid-járvány alatt Anthony Fauci vagyona

5 millió dollárral nőtt 2019 és 2021 között a koronavírus-járvány alatt világhírűvé vált járványszakértő, Anthony Fauci vagyona – derül ki a Nemzeti Egészségügyi Intézet által publikált pénzügyi kimutatásokból, amit a Portfolio szemlézett.

Az orvos és virológus jelenleg 12,6 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

Emellett 434 ezer dolláros fizetésével az egész szövetségi kormány legjobban fizetett alkalmazottja.

Fauci az amerikai elnök egészségügyi főtanácsadójaként tevékenykedett a járvány alatt.

Anthony Fauci továbbra is a legjobban fizetett szövetségi alkalmazott, 2021-ben 456 ezer dollárt, 2022-ben pedig 480 ezer dollárt keresett. Az egészségügyi tanácsadó több pénzt vitt haza, mint az elnök, vagy a tábornokok.

Mint írják, a Fauci-család vagyonát részletező jelentést azt követően publikálták, hogy heves vitára került sor a Szenátusban Fauci pénzügyeiről, írja a lap. A nyilvánosságra hozott dokumentumok főbb információit az Open The Books tárta a nyilvánosság elé. Ezek főbb megállapításai az alábbiak:

  • A Fauci-háztartás nettó vagyona a 2019 eleji 7,6 millió dollárról 12,6 millió dollárra nőtt 2021 végére.
  • 2021-ben a fizetése mellett mintegy 1 millió dollárnyi díjat kapott a világ nonprofit szervezeteitől, például az izraeli Dan David Alapítványtól
  • Tavaly a befektetésein elért nem realizált nyereségeket is beleértve, több mint 2,8 millió dollárt keresett Fauci háztartása.
  • Fauci részvény-, kötvény- és pénzpiaci portfólióján több mint 910 ezer dollárt nyert tavaly, befektetési számlája így 10,3 millió dollárra nőtt. Felesége befektetéseinek értéke 2,4 millió dollárra rúgtak az év végén.
  • Tulajdonrésze van egy San Francisco-i étteremben, a Jackson Fillmore-ban is, de innen kevés jövedelme származott.

Fauci egyébként augusztusban lemondott a főtanácsadói tisztségéről. Jelenleg a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója, felesége, Christine Grady pedig a Nemzeti Egészségügyi Intézetek vezető bioetikusa.