„Az anyaság fokozottan támogatandó női hivatás”

Főleg úgy, hogy a demográfiai válság évtizedek óta Magyarország egyik legsúlyosabb kihívása.

Mint írták, a Jobbik ezért eddig is és ezután is kiemelt programpontjának tekinti a gyermeket vállaló családok fokozott mértékű támogatását.

„Az általunk korábban már benyújtott, de akkor még lesöpört indítványok, így például a kétgyermekesek családi adókedvezményének kiterjesztése szükséges, de korántsem elégséges, apró lépés a népességfogyás megállítása érdekében.”

A nemzeti néppárt szerint a népszaporulati trend megfordítása érdekében elengedhetetlen a családbarát munkahelyek és felsőoktatási intézmények kialakítása, hogy a gyermekek minél többet lehessenek édesanyjukkal vagy édesapjukkal.

Dúró Dóra: Ha nem tanítottak volna meg ennyi mindenre a gyerekeim, nem sikerült volna

Bejegyzés-sorozatot indít anyák napján a Facebookon Dúró Dóra, hogy közelebb hozza a döntéshozókhoz az anyák életét. A jobbikos országgyűlési képviselő saját személyes történeteit osztja meg a közösségi oldalon, mert úgy véli, "ezeken keresztül válik leginkább érthetővé az, amit személytelenül nem lehet elmondani." a sorozat első írásában egy nehéz nap még nehezebb éjszakáját ismerhetjük meg.

Álláspontjuk szerint a családfenntartási költségek mérsékléséhez a gyermeknevelési cikkek áfáját 5 százalékra kell csökkenteni, és államilag támogatott otthonteremtési és bérlakás-építési programmal kell segíteni a fiatal családok lakhatását. Azt is írták, hogy a családtámogatási rendszer juttatásait a nyugdíjakhoz hasonlóan inflációkövetővé kell tenni, valamint a párt a szülői hivatás elismerése érdekében bevezetné a szülői életjáradék intézményét, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójukból automatikusan támogathassák idős korba lépett szüleiket.