Apáti István: a családom élete a legfontosabb

Miközben a baloldali törpepártok össze-vissza hazudoznak, Apáti családját cigányok fenyegetik.

A jobbikos honatya hangsúlyozta, hogy semmilyen egyezség nincs a háttérben a két párt között, az ok ugyanakkor ennél sokkal szomorúbb.

Mirkóczki kiemelte, hogy Apáti István képviselőtársuk valóban igazoltan hiányzott a mai napi parlamenti munkából, aminek az oka, hogy a nemzeti párt politikusát és családját a helyi cigánymaffia életveszélyesen megfenyegette.

Apátinak van egy három hónapos kisbabája, és így teljes mértékben érthető, hogy ezekben a napokban otthon, a családjával kívánt inkább lenni – jelentette ki a nemzeti párt szóvivője.

Hangsúlyozta azt is, hogy az ügyben hétfői nap feljelentést tettek, míg Apáti azzal állt a Jobbik frakció elé, hogy vállalja az esetleges szankciókat, és elnézést kér a hiányzásért, de a családja biztonságát előrébb tartja.

Mirkóczki ezután a baloldali törpepártok kirohanásaira reagált. Felelevenítette azokat az eseteket, amikor a Fidesz és a most Apátit kritizáló MSZP az ország sorsát rendkívüli módon befolyásoló ügyekben együttszavazott; emlékeztetett mindenkit a lisszaboni szerződésre és a múlt heti szabadkereskedelmi egyezményről szóló vitanapra, amin a két párt egymásra licitálva próbált túlteljesíteni hazánk kiárusításában.

Hazugságnak nevezte az Együtt közleményét is, amiben a baloldali képződmény képviselői a paksi bővítés titkosítása kapcsán azt állították, hogy Apáti hiánya miatt tudta a Fidesz többség elfogadni a módosítást. Ez két okból is hamis:

egyrészt a Jobbik képviselői a korrupció elleni harcra hivatkozva nemet mondtak a kormánypárt mutyijára, másrészt a módosítás elfogadásához elég volt az egyszerű többség is.

Mirkóczki tolmácsolta elkeseredését, a Jobbik azt szeretné, hogy az emberi tragédia, az emberi sors a pártérdekeken felülállna, és elszomorítónak nevezte, hogy egyesek csak politikai haszonszerzést nézik és őket abszolút nem érdekli, hogy mi húzódik meg a háttérben – fűzte hozzá a Jobbik országgyűlési képviselője.

Számomra családom élete a legfontosabb

Apáti István lapunkhoz eljuttatott közleményében részletesen mesél a kegyetlen valóságról, mint írja hétvégén nemcsak őt, de családját is súlyosan, életveszélyesen megfenyegette a helyi cigánymaffia kábítószeres tagja, ami miatt a rendőrségi feljelentést megtette.

Ez nem holmi Facebook-bejegyzés volt, amit a szenzációéhes, politikai bulvárra vágyó média gumicsontként előszeretettel csócsál heteken keresztül, hanem élőszavas fenyegetés ért, mely feleségemet és féléves gyermekemet is életveszélybe sodorta. Az ő biztonságukért időt, pénzt, fáradságot nem sajnálok, még a mai napon is a támadásokat megelőző intézkedésekkel foglalkoztam – fogalmazott a képviselő.

Szánalmasnak tartja azokat a politikusokat, akik ebből az életveszélyes fenyegetésből politikai hasznot kívánnak húzni. Majd hozzátette: nem kívánom, hogy ők is ilyen torokszorító helyzetbe kerüljenek, de kérem, képzeljék magukat az én helyembe. Nagyon sajnálom, hogy a mai fontos szavazáson emiatt nem tudtam részt venni, de ebben a fenyegetett helyzetben a lelkiismeretem azt diktálta, hogy maradjak a feleségemmel és a pici lányommal – hangsúlyozta Apáti.

A frakcióm részéről várható szankciót természetesen vállalom, de számomra a családom élete mindennél fontosabb – zárul a közlemény.