Április elejétől kezdődik a pótlókorszak

 

A BKK a fővárosban zajló, forgalomkorlátozásokkal járó útfelújítási munkálatokat és azok ütemezéseit egy táblázatba foglalta, annak érdekében, hogy a Budapesten közlekedők számára egységesen, egy felületen elérhetők legyenek az elkövetkezendő időszakok korlátozásai - olvasható a BKK keddi közleményében. Ennek alapján a fővárosban közlekedők akár hetekkel előre megtervezhetik, hogy mely útszakaszok elkerülése érdemes egy-egy időszakban, illetve mely tömegközlekedési eszközök helyett szükséges mást választani. A táblázat az aktuális, hetente frissített információkat tartalmazza – dátum megjelölésével.

Ennek alapján a tavalyról "örökölt" felújítások mellett idén számos helyen készülhetünk felújítással, torlódással.

Ilyen, folytatódó beruházás a Clark Ádám téri alagút átépítése, a Széll Kálmán tér felújítása, az újpesti Görgey Artúr utca rekonstrukciója, vagy épp a főváros nyugati kapujának, a Sasadi úti csomópont kialakítása is. Ezek azonban legkésőbb májusig lezárulnak, hogy cserébe kapjunk helyette újakat.

Ilyen például a Belgrád rakpart alatti vízvezeték átépítése márciustól. Ez azonban semmi ahhoz képest,hogy júniustól az Astorián végzik el ugyanezt a munkát, várhatóan kilenc hét alatt.

És akkor vehetjük a pirulákat

Mégis, az év legfontosabb, egyben legnehezebbnek ígérkező (és évekig eltartó) nagyberuházása is megkezdődik márciustól április elejétől (megkavart minket a BKK cseles táblázata), Igen, a BKK honlapjának tanulsága szerint elkezdik a hármas metró rekonstrukcióját: első ütemben a Nagyvárad tértől délre, valamint a Lehet tértől északra egész nap pótlóbuszok járnak majd az Üllői, valamint a Váci úton, a közbülső szakaszon viszont "csak" este 20 órától. Ha elkezdődik.

Az eredetileg januárra beütemezett kivitelezői tender kiírása csúszik, a Népszabadság szerint ez aligha történhet meg tavasz előtt. A Főmterv terveit ugyanis több menetben, esetenként több száz oldalas hiba-, illetve észrevételjegyzékkel küldi vissza a BKV, a BKK és a Budapest Közút Zrt.

Akárhogy is lesz, a táblázatba azért belerakták.