Dudás Róbert: Befuccsolt a kommunista módon használt üzemanyag-ársapka!

Dudás Róbert: Befuccsolt a kommunista módon használt üzemanyag-ársapka!

A Jobbik határozati javaslatának lényege, hogy a kormány kezdeményezzen végre tárgyalásokat az Európai Bizottsággal, csökkentsék a világrekordernek számító áfánkat az üzemanyagok tekintetében és tekintsenek el attól az extraprofittól, amit az elmúlt időszakban beszedett.

A Jobbik alelnöke azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy Gulyás Gergelynek az ársapka eltörléséről szóló bejelentése után fél órával már életbe is lépett a rendelet.

El se lehet képzelni, hogy mennyire érintette felkészületlenül az üzemanyagkutakat, ahogyan azt is nehéz elképzelni, hogy mennyiben érinti az intézkedés az embereket, amikor ma reggel tankolni próbáltak, ha egyáltalán tudtak valahol tankolni

- tette hozzá a jobbikos országgyűlési képviselő.

Dudás Róbert felidézte, hogy tavaly októberben a Jobbik egy határozati javaslatot nyújtott be a későbbi ársapkához hasonló tartalommal. Akkor Orbán Viktor ezt elutasította arra hivatkozva, hogy nem lehet árkorlátozást bevezetni.

Egy héttel később elővette. Tehát mi javasoltuk, de nem úgy gondoltuk, hogy ez egy kommunikációs fogás legyen. Ráadásul, a kommunista időket meghazudtoló, akár évekig is fennálljon, mert ez hiánygazdasághoz vezet, mint ahogy vezetett is.

Dudás Róbert szerint a megoldás az a határozati javaslat lehet amelyet a Jobbik nyújtott be. Ennek lényege, hogy a kormány kezdeményezzen végre tárgyalásokat az Európai Bizottsággal, csökkentsék a világrekordernek számító áfánkat az üzemanyagok tekintetében és tekintsenek el attól az extraprofittól amit az elmúlt időszakban beszedett.

Azért sem tette ezt meg eddig a kormány, mert minél magasabb az üzemanyagár, annál magasabb az adótartalom. Mindenki mélyen a zsebébe nyúlt már a magyar társadalomban, itt az idő, hogy végre a kormány is mélyen a zsebébe nyúljon, engedje el az adók jelentős részét, ezáltal segítve az embereket.

A jobbikos képviselő gúnyosnak és cinikusnak nevezte Hernádi Zsolt Mol-vezér kijelentését a kisbenzinkutakról. A Mol Nyrt. vezetője csak annyit tudott mondani a hetek óta tartó helyzetről, hogy kiskutak szerezzék be onnan az üzemanyagot, ahonnan addig beszerezték.