Az Újpest FC belga tulajdonosa Szijjártó Péterrel tárgyalt

Az Újpest FC belga tulajdonosa Szijjártó Péterrel tárgyalt

Hétfő reggel Szijjártó Péter külügyminiszter saját közösségi oldalára felrakott egy képet, amelyen az Újpest FC belga tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel látható. Azzal a felirattal: 

„Bent maradtak - Roderick Duchatelet, Újpest FC”

Természetesen a sajtó és a szurkolók részéről azonnal elindultak a találgatások. Ugyanis, a jelenlegi NB1-ben szinte egyedüliként az Újpest FC az a csapat, ahol nem található (még) fideszes politikus a vezetésben. A Goal.com magyar nyelvű kiadása már odáig ment, hogy saját információi szerint

"Duchatelet közel áll ahhoz, hogy eladja az Újpestet, a fenti mondat pedig azért került ki a Facebookra, mert az üzletnek a bent maradás volt az egyik feltétele."

Az utóbbi időben több alkalommal is felmerült az Újpest FC megvétele, tavaly például Roderick Duchatelet 20 millió eurós (akkori árfolyamon 6,4 milliárdos) árcédulát tett a klubra. Az akkori hírek szerint Orbán Viktor egyik bizalmasa, Garancsi István érdeklődött is a klub megvásárlása iránt. 

Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy 2020 nyarán valóban megvásárolnák-e a patinás lila-fehér klubot, ám ettől függetlenül is mozgalmas nyár elé nézhetnek a klub szimpatizánsai.

A zuhanyhíradó szerint ugyanis hamarosan bejelentik Litauszki Róbert (Vasas), Zsótér Donát (Honvéd?), Jonathan Heris (Ciprus), Nowotny Soma (külföld), Moussa Traoré és Balázs Benjámin (MTK) távozását is. Így az ideiglenesen kinevezett, de a bennmaradással véglegesített Predrag Rogannak új együttest kell építenie a IV. kerületben. 

Érkezőkről is hallani, a klub állítólag két délszláv játékost is kiszemelt. Ezen felül Nikola Mitrovics (ZTE) és Pávkovics Bence (DVSC) neve is felmerült lehetséges érkezőként.