Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete előtt akciózott a Jobbik-Konzervatívok

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete előtt akciózott a Jobbik-Konzervatívok

A Jobbik-Konzervatívok frakciója látványos molinóval érkezett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete elé hétfő délelőtt, hogy felhívják a figyelmet a félmillió hazánkba érkező migránsmunkás érkezésének veszélyeire.

Ázsiai migránsmunkások helyett normális béreket! címmel tartott sajtótájékoztatót a Jobbik-Konzervatívok frakciója egy kifeszített molinóval az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság épülete előtt.

Lukács László György, a konzervatív párt frakcióvezetője azzal kezdte, hogy azért érkeztek a bevándorlási hivatalhoz, hogy megüzenjék az embereknek, hogy pártjuk mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyarok munkahelyét az ázsiai migránsmunkásoktól.

Mint rámutatott, az elmúlt időszakban Orbán Viktor gyakorlatilag hátraarcot tett abban a témában, amit nyolc éve még harciasan ellenzett, vagyis hogy vendégmunkások árasszák el hazánkat.

“Világosan látszik, hogy a kormánynak van egy eltökélt terve, aminek lényege, hogy ötszázezer ázsiai, olcsó migránsmunkást hozzanak be az országba, akik el fogják venni a magyarok munkáját, hosszabb távon pedig alacsonyan tartják a magyarok bérét és akár meg is változtathatják a kultúránkat a letelepedésükkel. És ne legyenek kétségeink: sokan fognak maradni. Mindez tehát veszélyes a magyar emberek munkahelyére, jövőjére és kultúrájára.

- fogalmazott Lukács.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője szerint az a feladatuk, hogy megüzenjék, hogy keleti migránsmunkások helyett normális béreket szeretnének és meg akarják védeni a magyarokat ezektől a munkavállalóktól még akkor is, ha az Orbán-kormány könnyítő szabályozást hozott a bevándorlásra. Felidézte, olyan törvényt fogadtak el, amely ezt engedélyezi, sőt ösztökéli.

Ráadásul a Fidesz ebből is hasznos húz, mivel kiderült, hogy a kormánypártokhoz közeli szervezeteken és vállalkozásokon keresztül szervezik az egész migránsmunkás-áradatot

- emelte ki.

Lukács László György arról is beszélt, hogy a Jobbik-Konzervatívok nemrégiben országos figyelemfelhívó és aláírásgyűjtő kampányt kezdett, hogy megakadályozzák az Orbán-tervet.

Kifejtette, a következő időszakban a tettek mezejére is lépnek, mint ahogyan tették Vácon is, ahol a jobbikos képviselők vezetésével elfogadtak egy olyan rendeletmódosítást, amivel elérték, hogy három évig ne vihessenek migránsmunkásokat a városba.

Álláspontjuk szerint a migránsmunkások behozatalára épülő fideszes gazdasági modell zsákutca, ami károkat fog okozni. Lukács ígérete szerint éppen ezért el fognak menni azokhoz a fővárosi és vidéki kirendeltségekhez is, amelyek gyakorlatilag a “migránsmunkás behozatali-üzem” központjainak számítanak, hiszen itt kapják meg az ázsiai dolgozók az engedélyeiket, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját.

Mint mondta, az Orbán-terv megakadályozására akarják felhívni az emberek figyelmét és ehhez keresnek szövetségeseket is.

Úgy látja: mind a 2024-es európai parlamenti választásoknak, mind az önkormányzati választásoknak az lesz a tétje hogy olyan erőknek szavaznak-e bizalmat az emberek, akik szervezik a migránsmunkások behozatalát vagy azoknak, akik képesek ezt megállítani.

A Jobbik-Konzervatívok a következő időszakban is jelen lesz a lehető legtöbb kistepülésen, nagytepülésen, hogy az emberek megismerjék ezt a problémát. Mert nemcsak az akkugyáraknál, mérgező üzemeknél és ipari központokban probléma a migránsmunkások megjelenése, hanem az egész társadalomra káros - fogalmazott Lukács László György.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)