"Az egészségügy nem egy vállalkozás, hanem kötelező feladatellátás"

A miskolci Jobbik tiltakozik a helyi egészségügyi ellátás leépítse ellen.

Csiba Gábor válasza a jobbikos politikusok szerint megdöbbentő volt: "a sebészet nem bezárt, csupán áthelyezésre került, köszönhetően annak, hogy az ellátás Európai Unió által elvárt fenntartási időszaka megszűnt Szikszón". De hivatkozott az orvoshiányra, az egyébként is elöregedő abaúji társadalomra, és arra, hogy az osztály nem tudta magát anyagilag fenntartani - olvasható a közleményben.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz vállalkozásként tekint az egészségügyre és nem kötelező állami feladatvállalásként.

Felháborítónak tartjuk azt is, hogy Abaúj több mint 80 településének lakosai, köztük az „elöregedő” nyugdíjasok adott esetben több átszállással, akár 60-80 kilométereket utazva csak Miskolcon tudják igénybe venni a szükséges ellátást - szögezi le Hocza Tamás és Hegedűs Edgár, majd hozzáteszik: a kormány hazudott, amikor a helyi igényeket kielégítő egészségügyi modellről beszélt.

A nemzeti párt politikusai arra szólítják fel a Fideszt:

"ne játszanak az emberek egészségével, hanem emeljék a GDP-ből az európai országokhoz hasonló mértékűre az egészségügyi ráfordítást, továbbá biztosítsanak elfogadható bértáblát az orvostársadalom számára, különben hamarosan nem lesz, aki gyógyítson".