Az elmúlt öt évben semmit sem javult az egészségügy helyzete

A Jobbik nem hisz abban, hogy dr. Zombor Gábort személyes és családi okok vezérelték lemondásában akkor, amikor mindenki a kormányátalakításról beszél.

A politikusok szerint az, hogy dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a felmentését kérte Orbán Viktortól, arra bizonyíték, hogy a Fidesz ismét kudarcot vallott az egészségügyben, melyet a lemondás is csak megerősít. A Fidesz az elmúlt 5 évben, miközben minden felhatalmazása meg volt az egészségügy rendbetételéhez és fejlesztéséhez, hibát-hibára halmozott, és nem talált megoldást olyan fontos problémákra, mint a kórházi adósságok újrahalmozódása, a hálapénz kérdése, vagy az egészségügyi életpályamodell bevezetése. Az állandó kudarcok, a folyamatosa személyi változások mutatják, hogy a Fidesznek és Orbán Viktornak az egészségügy nyűg és nem tud érdemben mit kezdeni a területtel.

A Jobbik továbbra is követeli - ahogyan azt mindvégig, évek óta tette, hogy önálló minisztériumot hozzanak létre az egészségügynek, ahová javasoljuk, hogy ne az elmúlt Orbán-kormányok bukott egészségpolitikusait, vagy a multinacionális cégek érdekkijáró, lobbista embereit ültessék vezető pozícióba, hanem a terület megújításáért dolgozni kész, felelősségteljes szakembereket keressenek az embert próbáló munkára.