Az európai kultúra jövőjéről hirdet tanulmányi versenyt a Jobbik IT

Középiskolásoknak és felsőktatásban részt vevő hallgatóknak is tanulmányi versenyt hirdetett a Jobbik IT, amelyen akár 50.000 forinttal is gazdagabb lehet a legjobb pályaművet beküldő. 

"Az európai kultúra identitása és jövője olyan témát ölel fel, amellyel nap mint nap szembesülhetünk az aktuálisan tapasztalható kulturális, gazdasági, egzisztenciális, erkölcsi kihívások közepette. A tudományos jellegben megírt dolgozatokban arra kérdésre várunk választ a pályázóktól, hogy melyek azok a fundamentumok, amelyek meghatározzák Európát, az európai-kultúrkört, a Nyugat szellemiségét. Miből táplálkozik az európai kultúra identitása, és merre felé tart? Sokak szerint a hagyományos értékek és szokások folytonos támadásoknak vannak kitéve, és így mindezek meginognak és feledésbe merülnek. Vajon egy szükségszerű változás folyamatának vagyunk tanúi, amelyhez igazodnunk kell, vagy újra meg kell találnunk saját gyökereinket, és vissza kell térni az alapokhoz? Az Európa-szerte megfigyelhető globalista és liberális szemlélet és politikai beállítottság, vagy a hagyományos értékekre építkező Nemzetek Európájának gondolata vezet be az európai kultúra és azonosság jövőjébe?"
- írja a Jobbik IT a főiskolásoknak és egyetmistáknak kiírt pályázati felhívásában.
 
A középiskolásoknak pedig így szól az „Én itthon maradok” címen kiírt pályázat:
"A magyar fiatalok nagy száma dönt úgy, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben és életkörülményei miatt külföldre vándorol, és más országban próbál boldogulni, családot alapítani és dolgozni. Az idei pályázatunk témájának Reményik Sándor Eredj, ha tudsz című versének idézett sorát választottuk. Ennek alapján olyan dolgozatokat várunk, amelyekben bemutatásra kerülnek a hazaszeretet és a hazához való hűség nagy alakjai, akik mindannyiunk számára példaképként szolgálhatnak. A magyar szerzők és irodalmi műveik minél gazdagabb felhasználása és hivatkozása mellett az értékelésnél döntő szempont a személyes hangvétel megléte is.Kik és milyen helyzetek állnak követendő mintaként? Milyen üzenetet hordoznak számunkra, hogy maradjunk, vagy hogy hazajöjjünk? Milyen személyes gondolatok, érvek és érzések szólnak amellett, hogy a kivándorlás helyett itthon maradjunk?"