Az év legmeghökkentőbb és legviccesebb bűnügyei

Megpróbáljuk feleleveníteni az idei esztendő legmeghökkentőbb, legviccesebb vagy éppen megmagyarázhatatlan bűnügyeit.

Részegen beparkolt a rendőrség udvarára

Sokan szeretnek alkalmanként bedobni néhány italt, ám ez azzal a következménnyel jár, hogy ilyenkor nem igazán tanácsos már a volán mögé ülni. Ezt a szabályt felejtette el az a 33 éves nő, aki annyit lefetyelt, hogy sikerült a rendőrség zárt udvarán helyet találnia kocsijának. A manővert a jogosítványa bánta.

Rómeó gyalog indult el otthonról, de már egy hintalovon tért haza

Ez a hír jó eséllyel pályázhatna az év legviccesebb bűnesetének címére. Egy sértett jelentette be a rendőrségen, hogy valamikor március utolsó napjaiban betörtek jászkiséri családi házába és többek között lenyúlták az amúgy elég jó állapotban lévő hintalovukat is. Végül a 24 esztendős D. Romeót elkapták a rendőrök és a hintaló is megkerült.

40 évesen ment játék babát lopni

K. István 40 évesen érezte úgy, hogy egy játék babára van szüksége. Végül azonban lebukott és nem tarthatta meg a szajrét.

170 liter bort loptak az esti bulihoz

Sajnos számos településen mindennapos esetnek számít a borospincék kifosztása. Pontosan ezt tette az a két nemesdédi jómadár is. Ők az esti italozásaikhoz egy közeli pincéből lopták a vörösbort.

A bokorba rejtőzött az embercsempész

Bizonyára nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az idei évben a bűnügyi hírek soha nem látott mennyiségben szóltak a lebukott embercsempészekről. Az utánuk való hajsza néha meglehetősen vicces fordulatokat vett. Egy szerb embercsempész lebukása után például a bozótosban rambózott a rendőrök elöl.

Gránátot talált, de lejárt a munkaidő

Az építkezéseken dogozók rémálma, hogy valamilyen robbanóeszközt találnak munka közben. Ilyenkor rögtön hívni szokták a tűzszerészeket. V. Károly egy gránátra bukkant, de ekkor pont lejárt a munkaideje. Ezért inkább átvitte más portája elé a robbanóeszközt.

Olvasni ment, de pénztárcát vitt

A legtöbben művelődni járnak a könyvtárakba, ám akadnak olyanok is, akiknek más terveik vannak. A melegítős fiatalember könyv helyett egy pénztárcát vett a kezébe, amit aztán magával is vitt.

A csomagtartóba rejtették a lopott borjút

Három rendkívül életvidám, békéscsabai fiatalember, a 20 éves N. Norbert, a 21 éves N. Lajos és a 24 éves N. Róbert autózni indult, de nyilván véletlenül elloptak egy borjút is útjuk során, amit aztán a kocsi csomagtartójába rejtettek. Szerencsére az állat épségben visszakerült a gazdájához.

Lopott bringával indult betörni

Azért a pofátlanágnak is van határa. A járőrök egy sukorói családi házban értek tetten egy betörőt, miközben halomba gyűjtötte az ellopni kívánt tárgyakat. H. Csaba gondjait csak tetézte, hogy a betöréshez használt kerékpár is lopott volt.

Önnek feltűnne, ha egy feldarabolt szamár lenne a hűtőjében?

Mert az elkövetőknek nem tűnt fel. Először elloptak egy szerencsétlen szamarat, majd levágták és elrakták nehezebb időkre, persze mindezt tagadták. Állításuk szerint még csak sejtelmük sem volt arról, hogy kerülhetett a négylábú egyikük frizsiderébe feldarabolt állapotban.

A munkájáért mindenki pénzt kap

Ha nem, abból viszont bajok lehetnek. Pontosan ez történt Albertirsán, ahol négy férfi jelent meg korábbi munkaadójuknál az elmaradt bérüket követelve. Hogy szavaikat nyomatékosítsák, a hasonló esetekben méltán népszerű kisbaltával és késsel fenyegették meg haragosukat.

Egy kamionnyi fával akart meglépni

Az 53 esztendős Sz. Zoltán kétséget kizáróan igen előrelátó ember. Hiába volt akkor még brutális kánikula, ő már a hideg téli hónapokra kezdett el felkészülni. Kamionjával kiment hát az erdőbe fát gyűjteni, jól meg is pakolta járművét. Viszont erről elfelejtett szólni az erdő tulajdonosának, aki feltételezhetően nem örült annyira a több köbméter fa ellopásának. Zoli így gyanúsított lett.

Lenyírta a füvet, majd másnap lenyúlta a fűnyírót

Nem túl ravasz T. Gyula alkalmi munkát vállalt egy orosházi portán, a munka elvégeztével azonban visszatért és ellopta a fűnyírót és egy biciklit is. Nagyon hamar lebukott, a rendőrség vádemelést javasolt ellene.

Asztalra és székre támadtak Karancslapujtőn

A gyanú szerint Vilmos még februárban betért egyik karancslapujtői kocsmába - ott előzetes szóváltást követően - hangosan szidalmazta az alkalmazottat és a később megérkező tulajdonost, majd eldobott egy tálcát, valamint felrúgott egy széket és egy asztalt.

Nem ment csocsózni, leütötték egy korsóval

Egy veszprémi ivóban Norbi kissé zokon vette, hogy nem mentek vele csocsózni. Ezért fejbe is csapta az egyik vendéget a kocsmában egy korsóval.

Meggyes pitét loptak, majd egy lakókocsi tetejére menekültek

A meglehetősen mulatságos eset még Újszászon történt. Csak a rendőrök felszólítására jött le a lakókocsi tetejéről az a két fiú, akik meggyes pitét, kakaós csigát és némi készpénzt loptak egy pékségből.