Az idei Trianon Felvonulásnak nagyobb súlya van, mint hinnéd

A Jobbik három alelnöke is felszólal majd a rendezvényen, amely egyben egy üzenet lesz a bukaresti fogdában raboskodó székelyeknek is.

A trianoni gyalázatra való emlékezés mellett az idei évben még nagyobb szükség lesz az összefogás felmutatására, hiszen még mindig tart az erdélyi "terrorista ügy", amely a székely autonómiatörekvések letörésére irányul. A fokozódó román hatalmi önkény ellen egyre többen emelik fel a fejüket, és követelik a tisztességes bánásmódot Székelyföld őshonos közösségének.

A felvonuláson most mindenki jelenlétével fejezheti ki szolidaritását a bukaresti fogdában raboskodók felé.  

Nem véletlen, hogy a vármegyés felszólalók (Zagyva György Gyula, Dobay Gergely és Incze Béla) mellett a Jobbik három alelnöke (Toroczkai László, Volner János és dr. Fülöp Erik) is felszólal majd a rendezvényen, amely egyben egy üzenet lesz a bukaresti fogdában raboskodó székelyeknek is, miszerint "veletek vagyunk". 

A gyülekező ezúttal is az '56-osok terén lesz 15:30-kor, majd 16:00-kor lépnek az első felszólalók a színpadra. A felvonulás ezúttal is három nagykövetséget fog érinteni (a szerbet, a románt és a szlovákot). A HVIM át fogja adni a mozgalom legrangosabb kitüntetését is, a Magyar Ellenállás díjat. 

"15 millió okod van rá, hogy ott legyél!"

A rendezvénynek egészen tegnapig Facebook-eseménye is volt, de aztán a közösségi oldal döbbenetes erejű tisztogatásba kezdett, minden oldalt válogatás nélkül törölni kezdett, amelynek a nevében benne volt az, hogy HVIM. Erről tegnap részletesen írtunk is. A szervezők tájékoztatása szerint így most FB-eseménye nincsen, a rendezvény reklámozása a résztvevők közvetlen terjesztésén múlik, akár ennek a cikknek a továbbküldésével is