Az igazi szélhámos sosem áll le

A csaló férfi a bírósági tárgyalása napján csalt ki több millió forintot az általa már korábban megkárosított sértettől.

Szanka Ferenc közölte, a férfit az ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi 2007 októbere és 2010 márciusa között a sértettől - őt tévedésbe ejtve - 32 millió forintot vett át, ezért jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyt eljárás ellene a Szentesi Járásbíróságon.

A korábbi büntetőeljárás alatt a vádlott több részletben mintegy 5 millió forintot megtérített a sértettnek, de a 2013. november 7-ei tárgyalás előtt 3,5 millió forintot visszakért, azzal a valótlan állítással, hogy ebből az összegből tudja üzleti tevékenységét folytatni, és így lehetősége lesz a teljes adósság törlesztésére. A sértett a tárgyalás után átadta az összeget.

A vádlott elismervényt állított ki, amelyben vállalta az átvett pénz és a korábbi tartozás megfizetését 2014. február 28-áig. A vádirat szerint azonban a férfinak – aki jelenleg jogerős szabadságvesztését tölti - már a pénz átvételekor sem állt szándékában a sértettnek az összeget visszafizetni. Az előző évben a vádlott ugyanis semmilyen gazdasági tevékenységet nem végzett, nem volt tagja egyetlen gazdasági társaságnak sem, így reális lehetősége sem lett volna a kölcsön törlesztésére.