Az igazi trollface: budapesti hajléktalan is indul Veszprémben

Sütő Kálmán gyakran megfordul Budapesten a Képviselői Irodaház előtt, ahol politikusoknak árulja a Fedél Nélkül magazint.

A hajléktalan férfi nem ismeretlen a magyar politika számára, legalábbis gyakran megfordul Budapesten a képviselői irodaház előtt, ahol politikusoknak árulja a Fedél Nélkül magazint. „Ezt még nem a Simicska adja ki” – hangzik el gyakran Sütő szájából. Saját bevallása szerint többek között vásárolt már tőle Gyurcsány Ferenc, Jávor Benedek, Karácsony Gergely, illetve Pintér Sándor és Áder János is.

A magyar sajtóban több ízben jelent már meg vele interjú, amelyekből kiderült, hogy 2010-ben vált hajléktalanná. Stroke-ot kapott, elvesztette a munkáját és tönkrement a családi élete. Gépkocsivezetőként dolgozott, de korábban politizált is, tagja volt az SZDSZ mezőkomáromi alapszervezetének.

A Blikk hétfői cikkében megerősítette Sütő Kálmán indulását. A hajléktalan férfinak sikerült összegyűjtenie az 500 aláírást, sőt, az is kiderült, hogy az első két aláírója Némedi Lajos, a veszprémi fideszes jelölt, illetve Halmay Gábor, a város fideszes képviselő-testületi tagja.

A Blikk megkereste Némedit, aki elismerte, hogy aláírta Sütő ajánlóívét, hogy mindenki "egyenlő eséllyel induljon". Kész Zoltán független jelölt (aki mögé beállt a baloldal többsége: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a veszprémi liberálisok és Bokros Lajos Moma-ja) Sütő indulásával kapcsolatban azt nyilatkozta: „meggyőződésem, hogy ez a Fidesz akciója. Így akarja megosztani a bizonytalan szavazókat”.