Az Iszlám Állam szintjére süllyedtek az ukrán fegyveresek

Keresztre feszítettek, majd tűzzel kínoztak egy embert az Azov ukrán egység katonái. Videó is van, de csak erős idegzetűeknek.

Sokkoló videofelvétel került fel az internetre: a South Front Hu által Facebookon posztolt anyagon az látható, hogy az egyik ukrán „hazafias szervezet”, az Azov egység katonái keresztre feszítenek egy embert, majd tüzet gyújtanak alatta. A videó pont akkor ér véget, amikor az áldozatot elérik a lángok, így nem tudni milyen sérüléseket szenvedett, de valószínűleg elevenen megégették pont úgy, ahogy az Iszlám Állam fanatikusai szokták tenni.

Nem biztos, hogy látnia kell:

A felvételről egyes orosz híroldalak azt írják, mivel annak forrása nem ismert, így nem biztos, hogy hiteles, ugyanakkor az Azov egység arról hírhedt, hogy rendkívül kíméletlenek a hadifoglyokkal és a civilekkel. Egyébként úgy tudni, a felkelők már minden ukrán hadifoglyot elengedtek, viszont őközülük mintegy 50 fő még fogságban van, és azt sem tudni róluk, hogy életben vannak-e még.

Magyarokat is fenyegetnek

Igaz, egy másik szervezetről van szó, de a lényeg ugyanaz. Mint korábban írtuk, erőszak alkalmazásával történő megsemmisítéssel fenyegeti a kelet-ukrajnai harcokban részt vevő Karpatszka Szics (KSZ) nevű kárpátaljai nacionalista fegyveres szervezet a szerinte ellenséges magyar szervezetek és pártok Ukrajna területén működő aktivistáit, akik tevékenységükkel „aláássák az ukrán állam tekintélyét”. A nyilatkozat név szerint a Jobbikot és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM) említi. 
 
"Közöljük, hogy a KSZ különleges rendeltetésű alakulat harcosai továbbra is figyelemmel kísérik a (kárpátaljai) helyzet alakulását, és reagálni fognak a megyében bekövetkező fejleményekre; az ukrán nép és államiság számára fenyegetést hordozó ukránellenes tevékenység folytatásának vagy eszmék terjesztésének feltárása esetén pedig
kénytelenek lesznek erőszakhoz folyamodni az ellenséges magyar szervezetek és pártok (Jobbik és HVIM)
Ukrajna területén működő, tevékenységükkel az ukrán állam tekintélyét aláásó aktivistáinak
likvidálását és őrizetbe vételét illetően".
A Jobbik azonnali hatállyal kezdeményezte a Külügyi, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottság együttes ülésének összehívását.