Az MTI rezzenéstelenül tartja az ujját a legfontosabb hírek ütőerén

Úgy számoltak be a Vona lejáratására rendelt plakátkampány sajtótájékoztatójáról, hogy a nagy igyekezetben el is felejtettek szólni róla bárkinek is.

Ma reggel úgy keltünk fel, hogy ejj, de el szeretnénk menni a CÖF ma reggeli plakátkampány-bemutatójára, mert a tegnap esti információink szerint nagyon izgalmasnak, mulatságosnak, kreatívnak és érdekesnek tűnt az, amit a Fidesz házi egyesülete kitalált. Vona meg Gyurcsány egy plakáton egy bohóccal, az üzenet pedig az, hogy egymásra találtak. Nagyon szeretjük az olyan tréfákat, amelyek annak ellenére is nagyot szólnak, hogy a valóságtól rendkívül messze állnak. 

(irónia kikapcs) Ha már itt tartunk, és persze a világért sem szeretnék nagyon elkanyarodni a témától, akkor nézzünk egy igazán jót a Kultvicc jóvoltából, amely egyébként egy tényleg méltatlanul elhallgatott projekt:

"A harmadik évezredben soha nem látott prosperitás köszönt be a világra; ez egyet jelent néhol a népesség elöregedésével is, ahogy ez a tendencia napjainkban (2019-ben) is látható. Történt egyszer, hogy egy országnak majdnem minden állampolgára meghalt, egyetlen egy férfi maradt, aki makkegészségesen, negyvenévesen az egész ország ura lett így. A környező államokban is létrejött népességcsökkenés, de ebben az országban nagyon; míg ő egyedül maradt, a szomszéd országokban azért élt egy pármilliós populáció. Így emberünk, mint az ország és nemzet egyedüli, jogos képviselője és örököse, korlátlan hatalomhoz és gazdagsághoz jutott; gondoljunk csak bele: minden erőforrás kiaknázását kiadta koncesszióban, ő pedig mindenből csak egy-tízezreléket kért: de mivel millió és millió ilyen terület van egy államban, ez hatalmas vagyont jelentett; arról nem is beszélve, hogy a turizmus is fellendült, lévén mindenki látni akarta az egyszemélyes országot. Míg a vendégmunkások százezrei dolgoztak a birodalmában boldogan, ő járta a vidéket, és gyönyörködött abban, ami végül az övé lett. De ennek hirtelen vége szakadt, mikor az ország kárára akart terjeszkedni az egyik szomszédos állam! Hat katonát küldtek át, gyomron verték a csókát, aki maximum dühöngeni tudott. Az ENSZ elismerte a létrejövő új államot, mert az ENSZ elnök unokaöccse volt a szomszéd állam feje, meg mert ez egyszerűbb volt, mint holmi diplomáciai csörte egyetlen ember miatt. Természetesen így is gazdag maradt a férfi, na de, azért ez nem ugyanaz, nem?"

(irónia bekapcs) Szóval a Békemenet és a CÖF, különösen Csizmadia László egy humoros ember, aki nem retten vissza, hogy széles nyilvánosság előtt villogtassa meg kacagásra ösztönző fantáziáját. Nem tudjuk persze, hogy Habonyék mennyi szürkeállományt biztosítottak a humorbomba elkészítéséhez, és Viktorunk mennyire csapkodta a térdét, amikor megtudta, hogy milyen tréfás plakátok fogják elárasztani az országot, és pláne mennyiből. Mi viszont szerettünk volna az elsők között lenni, akik láthatjuk, és esetleg kérdezhetünk is róla a sajtótájékoztatón. Csakhogy sajnos nem szólt róla nekünk senki. Oké, nincs ebben semmi különös, hiszen a CÖF irodája és a szerkesztőségünk között nincs egy piros telefon, de még élő levelezést sem folytatunk, de van ebben az országban olyan csapat is, amely nálunk sokkal jobban értesült, és azért tartjuk fent közpénzből, hogy az információit ne irigy Dagobert bácsiként tartsa maga mellett, hanem ossza meg a nagyérdeművel. Ez a méltán hírhedt MTI.

A Magyar Távirati Iroda pedig nemhogy táviratot nem küldött a reggeli sajtótájékoztatóról, de még az úgynevezett Agendába és Pro domo-ba se tették bele, ahonnan a lelkes magyar újságírók pártállás és orientáció nélkül válogathatnak, így eldöntve, hogy mire mennek el, és mire nem. Ez azonban kimaradt, ami persze gyakran előfordul. Főleg akkor, ha az MTI szerint nem fontos egy sajttáj, és így sem a létezéséről nem számol be, sem arról, hogy mi hangzott el rajta. Csakhogy ezúttal nem ez volt a forgatókönyv: a tájékoztató után részletes hírben közölték, hogy mit mondott Csizmadia úr, mire szolgál ez a fantörpikus plakátkampány, de még képet is készítettek. Tehát egy fotóssal és egy tudósítóval is jelen voltak. 

Kíváncsiak voltunk, hogy miért nem szóltak róla másnak is. Mutatjuk levélváltásunkat:

Kobza Miklós egyébként többek közt Habony Árpád csapatának volt a tagja, Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelte, majd egy kormányzati vicclapnál, a 888-nál kapott állást, hogy aztán egészen az MTVA sajtófőnöki pozíciójáig jusson. 

Napi MTI-s belpol szerkesztő utazik a négyeshatoson. Mellette két CÖF-aktivista beszélget:
- Te, Józsi, ma 9-kor tartunk egy plakátkampány-bemutatót az Ötvenhatosok terén. Tudod, a most főellenség Vona lesz benne, meg a Gyurcsány, akit nagyon elszámoltattunk. Csak pszt, nehogy valamelyik sajtó megtudja! Tök jó lenne, ha úgy sutyiban megcsinálhatnánk.
Napi MTI-s szerkesztő gyorsan felhívja az ügyeletest és a fotószerkesztőséget a Mester utca és a Boráros tér közti szakaszról:
- Pistikém, menjetek már oda, mindjárt küldöm snapchaten, hogy hova, és írjatok belőle valamit, meg készüljön fotó is! Tudod, 2018-ig ez most prioritás! Köszi!

Szóval valahogy így történhetett ez a nap Fideszéknél. Elnézést, hogy ezzel fárasztottuk olvasóinkat. Tényleg szívesebben írtunk volna a tréfarépát reggeliző CÖF plakátjairól, amelyekkel hamarosan mindenhol találkozni fognak.