Az ügyészség tudatosan nem nyomoz a kitiltási botrányban?

A Jobbik újabb feljelentéssel él a két milliárdos nemzetközi korrupciós ügyben.

A Jobbik nem fog belenyugodni abba, hogy az ügyészség a fideszes korrupciót megpróbálja eltitkolni és hogy ne nyomozzon az egyik legnagyobb nemzetközi korrupciós botrányban, amely az amerikai kitiltásokhoz is vezetett - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Amint arról beszámoltunk, az ügyészég az étolajban fürdő Bunge-ügyben azt a verziót erőltette, hogy a kitiltási botrány csak egyetlen kívülálló, senkihez nem köthető simlis vállalkozó hazugsága miatt robbant ki. A bíróság azonban másképpen látja az ügyet, kimondták: a vádlott csak közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi kétmilliárdos korrupciós ajánlatot közvetített.

A nemzeti párt, amely a Valódi Nemzeti Konzultáció kapcsán is zászlajára tűzte korrupció elleni harcot hétfőn újabb feljelentéssel élt a legfőbb ügyészség felé.

Szilágyi György hangsúlyozta, most már felmerül a vesztegetés elfogadása, befolyás vásárlása, valamint befolyással való üzérkedés bűncselekmények gyanúja is.

Ugyanakkor egyéb mulasztásokat is tapasztalhattunk az ügyészség munkája során. A jobbikos honatya emlékeztet: a bíróság ítéletéből látható, hogy az ügyészség tudatosan nem nyomozott egy olyan ügyben, amely a politikai felső vezetéshez, és annak a háttérintézményeihez, így a Századvéghez is felérhet.

"Azt szeretnénk elérni, hogy az ügyészség vegye komolyan a munkáját és rendeljen egy új nyomozást, és derítse ki, mi is történt Tábor Viktor és az amerikai Bunge cég között"

- jelentette ki a politikus.

Megdöbbentő, de jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy a magyar ügyészség szerint Tábor unalmában(?), szórakozásból(?) kért 2 milliárd forintot a cégtől, és idézte elő, hogy több magyar állampolgárt is - köztük Vida Ildikót - kitiltsák az Egyesült Államokból.

Addig, ameddig az ügyészség cinkosan összekacsint az Orbán-kormánnyal nem lehet érdemben harcolni a korrupció ellen  - figyelmeztetett Szilágyi György, aki rámutatott arra is, hogy az ügyészségnek nem a Fideszt kell védenie, hanem az ország érdekeit kell szem előtt tartania.

Persze csak akkor, ha hazánk nem egy következmények nélküli ország.