Az utolsó fillérnyi közpénzért is lehajolnak a fideszes politikusok

A Jobbik értékelése szerint a fideszes politikusok minden fillérért lehajolnak, amit közpénzből a saját zsebükbe tudnak tenni.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár egy olyan cégben szerzett 10 százalékos tulajdonrészt, amelynek tulajdonosa tavaly nyárig liechtensteini volt. Hozzátette, noha az államtitkár szavai szerint a cégnek nem volt állami megrendelése, a honlapján található referenciák között szerepel, hogy ők adták a cateringet a Testnevelési Egyetem fennállásának 90. évfordulójára szervezett ünnepségen.

Ezek szerint Pogácsás Tibor vagy félre akarta vezetni a közvéleményt, és hazudott, vagy pedig nincs tisztában azzal, hogy a Testnevelési Egyetem is közpénzből működik – hangsúlyozta a politikus.

Szóvá tette azt is, hogy Vécsey László fideszes képviselő felesége 45 ezer forintot nyert mosógépcsere-programon, további öt kormánypárti politikus - Simonka György, Soltész Miklós, Varga Gábor, Szekó József és Kalmár Ferenc - pedig szintén feleségén keresztül jutott állami támogatáshoz napkollektorok felszereléséhez.

Simonka Györggyel kapcsolatban megjegyezte: a fideszes politikus azzal indokolta a napkollektorok beszerzését, hogy így szeretne spórolni. Szilágyi György információi szerint erre minden oka meg is van. A 2010-ig általa, majd ezután a felesége által vezetett céget ugyanis több mint egymilliárd forintos tartozással számolják majd fel. A jobbikos politikus ismét azt hangoztatta, nem elég a képviselők vagyonnyilatkozatának nyilvánossága, szerintük a családtagokét is közzé kellene tenni.