Ázsiai migránsmunkás-telep építéséről tájékoztató táblát állítottak Debrecen határában

Ázsiai migránsmunkás-telep építéséről tájékoztató táblát állítottak Debrecen határában

A Jobbik-Konzervatívok szerint az Orbán-kormány a külföldre menekült magyar fiatalok hazacsábítása helyett olcsó, ázsiai vendégmunkásokat telepítenek hazánkba, hogy velük töltsék fel a kínai akkumulátorgyárakat és összeszerelő üzemeket. Ez az Orbán-terv.

Lukács László, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője és Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője tartott hétfőn sajtótájékoztatót Debrecenben. Témájuk a fideszes lakosságcsere volt, amely során az ellenzéki párt szerint a Fidesz a külföldre vándorolt magyar fiatalokat akarja több százezer ázsiai migránsmunkás hazánkba telepítésével pótolni. Debrecen is érintett település, lévén az ott épülő CATL kínai akkumulátorgyár mellé egy vendégmunkásszállót is terveznek.

Lukács László elmondta:

Debrecennel az a kormány terve, hogy létesíteni fog egy olyan migránstelepet, egy migránsgettót, ahova számolatlanul fogják behozni azokat az ázsiai migránsmunkásokat keletről, akiknek azt a célt szolgálják, hogy elvegyék a debreceni emberek munkáját, és hogy alacsonyan tartsák a debreceniek fizetését.

Végső soron ez azt fogja eredményezni, hogy Debrecennek, a civisvárosnak, ennek a polgári városnak a kultúrája is veszélybe kerül – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, és hozzátette, hogy ezt meg kell akadályozni.

Előzetes számok alapján világosan lehet látni, hogy a CATL kínai akkumulátorgyárnak – amelynek egyetlen küldetése, hogy magyar földbe kínai vegyszert tegyen – saját bevallása szerint is legalább 5000 idegen migránsmunkásra lesz szüksége.

Orbán 2015-ben még bevándorlás ellen beszélt, azóta 180 fokos fordulatot vett.

A Debrecenhez közeli Mikepércsen már most tarthatatlan a helyzet: A helyi lakosok folyamatosan tiltakoznak, és bosszúsan számolnak be arról, hogy olyan emberek érkeznek a falujukba, akikkel ők nem kívánnak együtt élni, akiknek ott semmilyen keresnivalójuk nincs.

Lukács szerint a helyi fideszes vezetés keze meg van kötve, mivel amit Orbán Viktor mond, azt végre kell hajtaniuk, mert ez az Orbán-terv. Hangsúlyozta: a miniszterelnök 2015-ben még azt mondta, hogy Magyarországra sem menekültként érkező migráns, sem pedig gazdasági bevándorló nem jöhet, mert az káros és veszélyes az országra.

Ezzel szemben most ott tartunk, hogy a parlament fideszes többséggel egy olyan törvényt fogadott el, amely nem csak lehetővé teszi, hanem könnyíti is a bevándorlást.

Ezen kívül további a migránsmunkások betelepítését könnyítő rendeleteket hozott a Fidesz-kormány – tette hozzá a jobbikos politikus. Példának azt hozta fel, hogy a hazánkba telepített ázsiai vendégmunkások igénybe fogják tudni venni a magyar egészségügyi ellátást.

Lukács László rámutatott: a kormány azért csinált hátraarcot migránsügyben, mert a kormány ebből hasznot remél, a kormányközeli vállalkozások már beléptek a vendégmunkás-közvetítő bizniszbe, és a munkásszálló építésére is lecsaptak. Hozzátette: ezt minden áron meg kell akadályozni.

Jobbik-Konzervatívok azon dolgozik, hogy Magyarországon tisztességes bérek mellett lehessen boldogulni, hogy migránsmunkások helyett nyugati béreket kapjanak az emberek, hogy tisztességes munkáért tisztességes bér járjon.

Keresztesy Gergő, a Jobbik-Konzervatívok Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője Orbán Viktor 2010-es kampányára utalva elmondta, hogy a jelenlegi miniszterelnök akkor még azzal fenyegetett, hogy ha nem ő nyeri meg a választást, akkor 1 millió külföldi külföldit fognak behozni hazánkba. Ehhez képest Orbán most 500 ezer vendégmunkás behozatalát tűzte ki célul. A Jobbik-Konzervatívok álláspotja akkor hasonló volt az akkori Fidesz álláspontjához, és azóta sem változott.

Ott tartunk, hogy 13 év kétharmados fideszes kormányzása után a magyar fiatalok jelentős része elhagyta az országot, a kormány pedig vendégmunkásokkal kívánja helyettesíteni őket.

A kormány azzal érvel, hogy a rengeteg Debrecenbe települő cég pozitív hatással lesz a gazdaságra és a helyi fizetésekre – emlékeztetett az ellenzéki politikus, majd rámutatott:

A Fülöp-szigeteken havi nettó 195 ezer forintos fizetéssel csábítják a vendégmunkásokat Magyarországra. Na most mindenki tudja, hogy ez ma mennyit is ér.

Keresztesy Gergő azt is nehezményezte, hogy miközben még mindig nem épülnek a magyar diákok számára kollégiumok, még mindig nincs állami bérlakás program, eközben a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősíti a migránsmunkás-szállók építését, például Ácson, ahol egy 300 apartmanos vendégmunkás-szálló fog épülni.

Lukács László György megmutatta, hol épül majd a migránsmunkás-telep.

Az Orbán-kormány 13 éve alatt nemhogy nem tudta visszahívni a külföldre menekült magyar fiatalokat, de még megállítani sem tudta a kiáramlásukat, és most ázsiai vendégmunkásokkal akarja pótolni őket.

A sajtótájékoztató keretében elhelyeztek a város határában egy táblát, amely mostantól figyelmezteti az arra járókat, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány támogatásával ázsiai migránsmunkás-telep épül, ahova ezrével fognak érkezni az ázsiai vendégmunkások, akiknek az a céljuk, hogy elvegyék a magyar emberek munkáját.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)