Bácsi kikapott az elődöntőben, bronzért birkózhat

Bácsi Péter egészen az elődöntőig fantasztikusan menetelt, ám végül a fináléba kerülésért egyetlen intésponttal alulmaradt a dán Mark Overgaard Madsennel szemben, így bronzéremért birkózhat a kötöttfogásúak esti programjában a riói olimpián.

A 75 kg-os magyar versenyző két technikai tussal elért siker után a negyeddöntőben az azeri Elvin Mursaliyev ellen lépett szőnyegre, és ezúttal is jól kezdett: ellenfelét 20 másodperc után büntetőponttal sújtották, mivel kimenekült a szőnyegről. Bácsi ezt követően is aktív maradt: előbb egy válldobással vitte földre ellenfelét, majd miután két intés miatt parterhelyzetbe kényszerült az azeri, kiemelte és eldobta a 33 esztendős magyar birkózó, így már 5:0 állt az eredményjelzőn a javára.
 
A második 3 percben érthető módon elsősorban előnye őrzésére törekedett a ferencvárosi sportoló, le is kellett térdelnie passzivitás miatt, érvényes akciót azonban nem tudott rajta végrehajtani Mursaliyev, így 5:0-val Bácsi lépett tovább az elődöntőbe.
 
A fináléért kevesebb mint 30 perc pihenőt követően a négyszeres világbajnoki ezüstérmes dán Mark Overgaard Madsen ellen lépett szőnyegre, aki messze a legnehezebb ellenfelének bizonyult. A végletekig kiélezett mérkőzésen egyetlen szabályos akciót sem láthatott a közönség, nehezen találtak fogást egymáson a felek. Bácsi az első percben két figyelmeztetésben részesült, így parterhelyzet következett, a magyar azonban megint meg tudta akadályozni, hogy ellenfele pontot érő akciót mutasson be rajta.

Az első menet 0-0- lal ért véget, igaz, az utolsó pillanatokban megintették a dánt, aki ezért a második játékrészt némileg aktívabban kezdte, 40 másodperc után pedig Bácsi Péter megkapta harmadik intését, ami egyúttal azt is jelentette, hogy egy büntetőponttal Madsen került előnybe. A büntetőpont utáni parterhelyzetből Bácsi ismét kiszabadult, majd körülbelül másfél perccel az összecsapás vége előtt ő is lehetőséget kapott, hogy lentről támadjon, ám ezzel nem sikerült élnie, így a döntőt Madsen vívhatja, Bácsi pedig a 22:30-kor kezdődő bronzmeccsen vigasztalódhat, ellenfelének kiléte még nem ismert.
 
 
"A dánnak kellemetlen a stílusa. Azt kell mondjam, az intések jogosak voltak. Ő el tudta adni azt, hogy ő akar jobban birkózni. Igazából nem nagyon szokott állásból pontokat csinálni, csak az intésekre megy. Tény, hogy nagyon jól birkózott, a lentiben bíztunk, hogy Peti meg tudja emelni esetleg, de azt is nagyon jól kivédekezte"
- nyilatkozta az MTI-nek Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya, aki gyorsan hozzátette: ezt a mérkőzést el kell felejteni, és a korábbiakból kell erőt meríteni, hogy Bácsi megnyerje azt esti bronzmeccset.