Orbán ügyvédje maszk nélkül avatta fel Vasvári Pál szobrát

Orbán ügyvédje maszk nélkül avatta fel Vasvári Pál szobrát

Szombaton fölavatták Vasvári Pál első budapesti szobrát a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. A Vasvári Pál Polgári Egyesület által állított szobor avatóján Bajkai István országgyűlési képviselő (Fidesz) mellett Lomnici Zoltán, az egyesület Vasvári Pál-díjának egyik kitüntetettje, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke, valamint Bauer Ferenc és Tóth Kálmán, a Vasvári Pál Polgári Egyesület társelnökei vettek részt.

Nyitóképünkön, az MTI által közzétett fotón az látható, hogy az Orbán család ügyvédjeként is ismert fideszes politikus beszédéhez – teljesen érthető okokból – levette a maszkot, és azt bal kezében tartotta. Azonban az ugyancsak az MTI által közzétett alábbi, koszorúzást ábrázoló fényképen már szó sincs beszédekről, Bajkai és a másik három résztvevő mégis maszk nélkül látható. Hogy a Múzeumkert közterület vagy sem, az vita tárgyát képezheti, de a résztvevők közötti kontakt miatt ennél az eseménynél az orrot és szájat elfedő maszk viselése teljes joggal elvárható lett volna!

A kormányzat hétfőtől szigorította a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket, ennek keretében elrendelték, hogy

maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.

Az operatív törzs minden nap felhívja a figyelmet arra, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni, ezért

az általános higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen.