Elkészült az augusztusi Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítása

Elkészült az augusztusi Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítása

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó RB Leipzig azzal az Atlético Madriddal találkozik a nyolc között, amely a címvédő Liverpoolt búcsúztatta még a koronavírus-járványt követő karantén elrendelése előtt. Az olasz Atalanta, a Paris Saint-Germainnel mérkőzik.

A másik két párharcban olyan együttesek találkoznak majd egymással, ahol még a nyolcaddöntők visszavágóit is le kell játszani.

Egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga. A Real Madrid és a tavalyi angol bajnok Manchester City párharcának továbbjutója, az olasz bajnok Juventus és az Olympique Lyon összecsapás győztesével, míg a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona és a Napoli összecsapásának továbbjutója valószínűleg a német bajnok Bayern Münchennel találkozik.

A Real Madrid 2-1-es hazai veresége után látogat majd az Cityhez, míg a Juventusnak minimális (1-0-s) hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán. A Barcelona 1-1-es idegenbeli döntetlen után fogadja a Napolit, a Bayern pedig vendégként nyerte 3-0-ra a Chelsea ellen az első meccset.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤩 The 2020 quarter-finals! Who will win the #UCL this year? 🤔 #UCLdraw

UEFA Champions League (@championsleague) által megosztott bejegyzés,

A járvány miatt egy “tornán” dől el, hogy idén melyik csapat viheti haza a BL trófeát. A továbbjutókról a negyed és az elődöntőben is egymeccses párharcok döntenek. Lisszabonban, a portugál fővárosban augusztus 12. és 15. között rendezik meg a négy negyeddöntőt, majd 18-án és 19-én az elődöntőket. A döntő augusztus 23-án lesz.

A nyolc csapat részvételével zajló torna (Lisszabon) sorsolása:

negyeddöntő (augusztus 12., 13., 14. 15.):

Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol) – Olympique Lyon (francia)/Juventus (olasz)

RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol)

Napoli (olasz)/FC Barcelona (spanyol) – Chelsea (angol)/Bayern München (német)

Atalanta (olasz) – Paris Saint-Germain (francia)