Nem az utat nézik: a bolgár kamionos előtt egy román teherautós is majdnem belement a Közút terelésébe

Nem az utat nézik: a bolgár kamionos előtt egy román teherautós is majdnem belement a Közút terelésébe

Már azelőtt is métereken múlott egy komoly baleset, hogy bekövetkezett volna a tragédia az M1-es autópályán. Kedd reggel az út lébényi szakaszán, a 146-os kilométerszelvény térségében építettek ki a Magyar Közút dolgozói egy terelést, a munkaterületet ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt több tíz tonnás teherautóval biztosították.

A cég tájékoztatása szerint azonban ez sem volt elég, egy bolgár kamionos ugyanis az előjelzéseket nem vette figyelembe és szinte fékezés nélkül akkora erővel csapódott az energiaelnyelővel szerelt gépbe, hogy azt az oldalára borította és betolta a munkaterületre.

A balesetben a teherautó előtt lévő brigádszállító járműnél tartózkodó egyik szakember a gép alá szorult, életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

A Győrben közlekedünk nevű oldal azóta közzétett egy felvételt, amin nem a baleset látható, hanem az, hogy a videó készítője szerint fél órával korábban is csak kevésen múlott egy becsapódás. Akkor egy román teherautós közeledett nagy sebességgel a terelés felé, és csak az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt.