Balhét kamuzott a Jobbik megemlékezésére a fideszmédia

Szerettek volna botrányt, de nem jött össze, majd megírták, hogy botrány volt. Vona Gábor szerint "a Fidesz médiája ma eljutott a mélypontra".

A rendezvény előtt nagyjából fél órával egy

mintegy negyven főből álló roma csoport jelent meg a Corvin-közben sípokkal és kereplőkkel felszerelkezve.

A megemlékezés kezdetekor azonban a rendőrök távozásra szólították fel őket, amit meg is tettek. Így

a zajkeltő arzenál használatára nem is került sor.

Ennyi a történet.

A Fidesz-közeli sajtó azonban tudhatott valamit, amit mások nem.

A 888 és az Origo címlapján ugyanis az áll, hogy "botrány" volt a jobbikos megemlékezésen, mert "antifasiszta" tüntetők zavarták meg a rendezvényt. Sőt,"lökdösődés" alakult ki, amelynek során a rendezők "nem éppen szalonképes kifejezéseket" használtak a tiltakozókra. A hangzatos sztoriból azonban

egy szó sem igaz.

Már csak azért sem, mert a tömeg az égvilágon semmit sem észlelt a "antifák" jelenlétéből. Helyszíni tudósítónk is csak utólag, a szervezőktől értesült a csoport megjelenéséről és elküldéséről.

Hogy a "tiltakozást" ki szervezte, nem tudni. A cigány férfiak azonban a rendezők szerint

nem tűntek hajlíthatatlan antifasiszta harcosoknak,

hiszen az első felszólításra zokszó nélkül eloldalogtak.

Gyerekek, ez most nagyon ciki!

A fideszes kamuzásról Vona Gábor is elmondta véleményét. A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében "aljas akciónak" nevezi a provokálási kísérletet, a kormányközeli média hazugságat pedig "aljamunkának."

A kormányközeli hírportálok tudtak arról, hogy valakik balhézni akarnak, előre megírták a cikket, a beszédem kezdetének pillanatában fel is rakták a hírt, de azt elfelejtették megkérdezni, hogy meg is történt-e maga a rendzavarás. Bizonyára ki volt kapcsolva a kontaktszemély. (...) Hát, gyerekek, ez most nagyon ciki!
 

 - vélekedik a politikus.