Noszogatni kell a kormányt, hogy a körmendi migránstábort haladéktalanul zárja be

A megnyitás bejelentése óta folyamatosan tiltakoznak.

Az ellenzéki néppárt körmendi választókerületi elnöke kifejtette: a városban élők a Jobbik által szervezett vonulásos demonstráció után a vasárnapi népszavazáson is egyértelművé tették véleményüket migránskérdésben. A párt önkormányzati képviselője, Auer Miklós is erre hivatkozott a keddi képviselő-testületi ülésen, amikor ismételten arra kérte a város fideszes polgármesterét, hogy tegyen meg mindent a tábor mielőbbi felszámolása érdekében. A Jobbik örömmel értesült róla, hogy Bebes István a referendum utáni napon ilyen tárgyú levélben fordult a belügyminiszterhez – igaz hozzátette, hogy a fideszes politikus ezt korábban is megtehette volna. Bana Tibor aláhúzta:

bízik benne, hogy a kormány végre meghallja a körmendiek és környékbeliek hangját, ha már eddig nem sikerült, és mihamarabb megszüntetik az ideiglenesnek nevezett befogadóállomást.

Azt csak remélni tudjuk, hogy a város polgármestere – átértékelve korábbi álláspontját – a körmendi kórház, így a szülészet-nőgyógyászat visszaállítása érdekében is megteszi a szükséges lépéseket – zárta szavait.